Василь Ломаченко: Головна моя помилка – йшов вліво і звідти пропустив

LomachenkoСьогодні близько п’ятої ранку за київським часом в Madison Square Garden в Нью-Йорку (США) українець Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) став чемпіоном світу за версією WBA в легкій вазі (до 61,2 кг). У десятому раунді Василь нокаутував венесуельця Хорхе Лінареса (44-4, 27 КО).

Тим самим Ломаченко став першим в історії боксу чемпіоном світу в трьох вагових категоріях вже в 12-му проведеному бою. Але також Лінарес став першим в кар’єрі українського чемпіона суперником, який відправив його в нокдаун.

– Почну, мабуть, з неприємної речі, – сказав Василь на прес-конференції після бою. – Тієї, якої, в принципі, я чекав у боксі, але її ніхто не хоче. Прикро, звичайно, що побував у нокдауні. Це говорить про помилки, про те, що я не до кінця виконав те завдання, яке дав батько. Головна помилка – йшов вліво, звідти і пропустив. Це те, чого не потрібно було робити, те, що ми відпрацьовували, те, про що ми говорили. Але я радий, що все вийшло саме так. Це практика, це досвід. Не вмієш вчитися на чужих помилках – вчися на своїх. Добре, що я встав, зібрався і довів справу до кінця.

Традиційно величезне дякую моїй команді – татові, Андрію Борисовичу, Іґісові, Сесіліо, Рассу, всім моїм спаринг-партнерам, Дімі Митрофанову, Петі Апостолу, Майкі Пересу, Едісу. Вдячний усім українцям, які дивилися і хвилювалися, все уболівальникам, фанатам. Спасибі всім моїм друзям, які приїхали підтримати, перебували в цей історичний момент поруч зі мною. Величезне дякую моїй родині, що постійно терплять, чекають. Їм, мабуть, було найскладніше в той момент, коли я побував у нокдауні. Але добре те, що добре закінчується.

 25 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні