Молодіжка ФК “Олександрія” здобула перемогу на Львівщині

frontu-21karpatyvsalexУ поточній першості України U-21 сьогоднішнє очне побачення молодіжних команд «Карпат» і «Олександрії» було четвертим у сезоні. У трьох попередніх кожен раз фінальний свисток фіксував підсумковий нічийний результат. Щоправда, рахунки були різними – 1:1 на полі «зелено-білих» та 0:0 і 2:2 в матчах, коли господарями були «чорно-жовто-зелені». Сьогодні ж мирову угоду команди Олександра Чижевського та Андрія Купцова не підписали.

   Команди розпочали гру, що називається, з місця в кар’єр. У стартові хвилини трохи активнішими у передній лінії були гості, які спробували у такий спосіб зненацька застати господарів і забити швидкий гол. Однак не вийшло, а от карпатівці мали стовідсоткову нагоду першими відкрити рахунок уже на 9-й хвилині. Партнери вивели у прорив по лівому краю Войтовича, а коли вінгер увірвався в штрафний майданчик, його зачепив Пастухов і арбітр без вагань вказав на 11-метрову позначку. До точки підійшов Чачуа: пробив він потужно у напрямку лівої від Рудика «дев’ятки», але круглий, «облизавши» поперечину, вилетів за межі поля.

   Невдовзі ледь не спрацювало старе неписане футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Швидка контратака гостей закінчилася виходом сам на сам Ткачука, але господарів врятував Ющишин – кіпер впевнено виграв очну дуель у суперника. «Карпати» відповіли класним ударом Кортеса з позиції правого інсайда, однак обвідний удар колумбійця у дальній кут прийняла на себе стійка. Ось так – на зустрічних курсах – тривала гра фактично увесь перший тайм. Частіше напругу поблизу воріт суперника створювали «зелено-білі», але в середині тайму двічі відмінні шанси забити мали «чорно-жовто-зелені» – лише суперреакція Ющишина рятувала «левів» від неприємностей.

   Та на 41-й хвилині і кіпер господарів виявився безсилим завадити підопічним Андрія Купцова відкрити рахунок у матчі. Сталося це після подачі кутового Зінкевичем з лівого флангу: захисники господарів дозволили оборонцю гостей Прокопчуку безперешкодно розстріляти ворота ударом головою метрів з шести – Ющишин, щоправда, на цей удар зреагував, але проти добивання іншого захисника команди суперника Бабогла, який вдало зіграв на добиванні, він був безсилий. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги в рахунку олександрійців.

   Намагаючись змінити хід розвитку подій у грі, в перерві тренери «Карпат» провели одразу три заміни – замість Чачуа, Кортеса і Санчеса на поле вийшли Толочко, Саламаха та Карпенко, а вже по ходу другої половини зустрічі Кльоца замінив Богач. Зрозуміло, що увесь квартет свіжих гравців мав підсилити гру господарів перш за все у передній лінії, що хлопці й намагалися робити. Однак треба віддати належне гостям, які в обороні діяли не лише самовіддано, а й надійно. Та все ж моменти у карпатівців виникали.

   Так, на 76-й свій шанс змарнував Карпенко – центрфорвард «левів» з меж карного майданчика пробивав по цілі із забійної позиції, однак влучив прямісінько у Рудика, який відбив круглого, а на добиванні нікого з господарів не було. Той таки Карпенко мав забивати на 81-й хвилині, але знову програв очну дуель кіперу. Цього разу Рудик намертво впіймав круглого після удару карпатівця головою з близької відстані.

   «Карпати» намагалися відігратися до самого фінального свистка, включаючи п’ять хвилин, які компенсував до другого тайму арбітр зустрічі Микола Кривоносов. І саме упродовж нього мав дві гарні нагоди забити Саламаха. Але в першому моментів після флангового навісу головою він пробив у руки Рудику, а в другому – в аналогічній ситуації – круглий пройшов у лічених сантиметрах над поперечиною.

   Додамо, що поразка «Карпат» і, відповідно, перемога «Олександрії» в сумі із вчорашньою поразкою «Маріуполя» від «Шахтаря» максимально загострили боротьбу за бронзовий комплект медалей молодіжної першості. За три тури до завершення турніру у «Карпат» і «Маріуполя» по 48 очок, а в «Олександрії» на один пункт менше.

ФК «Карпати» (U-21) – ФК «Олександрія» (U-21) – 0:1 (0:1)

29-й тур. 27.04.2018, 14:00. Рава-Руська, стадіон «Локомотив» – 20 глядачів. +18°С.

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ)

асистенти арбітра – Михайло Маланчук (Чернівецька обл.), Володимир Журибіда (Луцьк)

4-й арбітр – Олександр Шандор (Львів)

спостерігач арбітражу – Василь Мельничук (Сімферополь)

ФК «Карпати»: Вадим Ющишин, Назар Стасишин, Володимир Сениця (К), Назар Виздрик, Андрій Бусько, Дмитро Кльоц (Ігор Богач, 60’), Амбросій Чачуа (Роман Толочко, 46’), Йонатан Бедоя, Володимир Войтович, Маурісіо Кортес (Максим Саламаха, 46’), Ігнасіо Санчес (Ігор Карпенко, 46’).

Запасні: Антон Задерейко, Віталій Сільченко, Роман Оприск.

Старший тренер: Олександр Чижевський.

ФК «Олександрія»: Дмитро Рудик, Кирило Прокопчук, Іван Гаврушко (К), Владислав Бабогло, Олексій Зінкевич (Семюель Мандей, 90’), Павло Пастухов (Богдан Литвяк, 65’), Орест Ткачук (Назар Хрієнко, 81’), Вадим Вітенчук (Владислав Шкіндер, 90+5’), Тимур Стецьков, Євгеній Верхоланцев, Сергій Русьян (Сергій Райлян, 71’).

Запасні: Антон Павлов, Денис Сотніков.

Старший тренер: Андрій Купцов.

Попередження: М. Саламаха (54’), Р. Толочко (67’) – О. Зінкевич (63’), В. Вітенчук (67’), Є. Верхоланцев (84’).

Голи: В. Бабогло (41’)

На 9 хвилині А. Чачуа не реалізував пенальті (попередження).

ФК «Карпати»

 15 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні