ДЮФЛ: на крок ближче до плей-офф

fc_zirkaВчора свої матчі в чемпіонаті ДЮФЛ України провели лише дві команди Академії ФК «Зірка». 16-ти річні вихованці Дмитра Кононченка на виїзді здолали суперників із «ДЮСШ-11-Чорноморець» – 2:0, а от підопічні Андрія Антонова поступилися одеситам з рахунком – 1:3.

Як підкреслив по закінченню гри тренер «Зірки» U-16 Дмитро Кононченко, зважаючи на незадовільний стан газону, вимагати комбінаційних та яскравих дій від хлопців було важко. Але установку на гру кропивничани виконали добре. Вимагалося просто й без ризику зіграти в обороні та намагатися віднайти свій момент попереду. І це вдалося вже в дебюті зустрічі, коли на 2-й хвилині Богдан Гора розібрався з декількома візаві та прострілив до штрафного майданчика, звідки захисники м’яч вибили. Та першим на підбиранні був Ян Лісовий, який зряче «щічкою» пробив у нижній кут. Надалі на полі точилася важка боротьба без особливої небезпеки. А от у середині першого тайму Сулейман Сейтхалілов вдало відгукнувся на передачу з флангу й головою «парашутом» спрямував м’яч «за комірець» голкіперу одеситів – 2:0.

У другому таймі гості грали по рахунку. В одному з епізодів свою команду врятував наш голкіпер Денис Ферт, а у «зіркових» гарну можливість мав Данило Шеремет, який трохи не підійшов до м’яча, а вже на завершення протиборства головою пробив Богдан Гора, та капітану «зіркових» трохи не пощастило.

Тепер відрив від найближчого конкурента в турнірній таблиці, якими і були одесити, складає 11 очок. Тож, підопічні Дмитра Кононченка вже наступного туру можуть забезпечити собі путівку до плей-офф ДЮФЛ України.

«ДЮСШ-11-Чорноморець» U-16 (Одеса) – «Зірка» U-16 (Кропивницький) – 0:2.

Голи за «Зірку»: 0:1, Лісовий Ян, 0:2, Сулейман Сейтхалілов.

Що ж стосується наших найменших представників в цьому турнірі, то в Одесі підопічні Андрія Антонова грали від захисту, намагаючись віднайти свій шанс у контратаках. До 27-ї хвилині гості оборонялися добре й мали шанс вийти вперед. Але Дмитро Тюпа замість того, щоб зупиняти м’яч а потім вражати ворота, вирішив пробити в дотик і не влучив. А незадовго до перерви, після передачі від лінії поля, наші захисники проґавили нападника одеситів, який і вивів свою команду вперед -1:0.

По перерві гостям вдалося налагодити контргру, але на 40-й хвилині господарі подвоїли рахунок. Та це не знітило підопічних Андрія Антонова, які стали створювати небезпеку біля воріт юних «моряків». І наполегливість кропивничан принесла бажаний результат. Спочатку наші хлопці подали відразу чотири кутових зліва, а потім ще й два з іншого флангу. Й саме друга спроба виявилася гольовою, адже тут краще за всіх у штрафному майданчику розібрався Ігор Остапенко, який проштовхнув м’яча до сітки й дещо реабілітувався за те, що не вгледів за своїм гравцем під час першого голу конкурентів.

Гості мали шанси відновити рівновагу, але усі сподівання перекреслила помилка резервного голкіпера Дмитра Фарафонтова, який замінив Юрія Орла. Тут потрібно зазначити, що така заміна, як і вихід на поле інших резервістів, які увійшли в гру замість тих виконавців, що втратили багато сил на дуже важкому полі, була тренерським рішенням. Та, на жаль, Дмитро дуже перехвилювався й пропустив дуже слабкий удар – 3:1. І все ж гості мали шанс скоротити відставання до мінімуму, але наш гравець не встиг замкнути дальню стійку, перебуваючи на самоті. Отже, фінальний свисток зафіксував перемогу одеситів з рахунком – 3:1.

«ДЮСШ-11-Чорноморець» U-14 (Одеса) – «Зірка» U-14 (Кропивницький) – 3:1.

Гол за «Зірку» : 2:1, Остапенко Ігор.

17-ти та 15-ти річні юнаки свої поєдинки проведуть в Кропивницькому у вівторок.

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 13 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні