Сенсація у чоловічому біатлонному спринті

25144931-річний Генрік Л’Абе-Лунд сенсаційно переміг у спринтерській біатлонній гонці на домашньому етапі Кубка світу в Голменколлені.

Не допустивши жодного промаху, Генрік виграв за рахунок швидкострільності та ліпших бігових показників у лідера загального заліку Кубка світу Мартена Фуркада.

Перемогти Л’Абе-Лунда міг земляк Йоганнес Бьо. Допустивши єдиний промах на стрільбі стоячи, лідер спринтерського заліку перед виходом на заключне коло вигравав у лідера секунду, але на фінішному відрізку програв Генрікові сім секунд. Зрештою, для Бьо-молодшого важливіше, що на фініші він зміг випередити головного суперника. Тим самим, Йоганнес скоротив від Фуркада відставання у загальному заліку і зберіг лідерство в рейтингу спринтерів.

Перевага Бьо могла бути ще більшою. На лідерську боротьбу міг вплинути австрієць Юліан Ебергард, котрий відіграв на останньому колі у Фуркада 13 секунд і на фініші поступився лише двома десятими.

Для українців спринт склався невдало. Лідери команди Дмитро Підручний та Артем Прима допустили по одному промаху, але були на дистанції повільними і максимум на що спромоглися – на потрапляння в гонку переслідування. Точніше, Підручний на останньому колі швидкістю показав загальний десятий час, але не вражав біговими рисами раніше.

Кубок світу-2017/2018. Восьмий етап

Голменколлен (Норвегія)

Спринт 10 км. Чоловіки

1. Генрік Л’Абе-Лунд (Норвегія) – (0 + 0) – 26.10,3
2. Йоганнес Бьо (Норвегія) – (0 + 1) – +6,1
3. Мартен Фуркад (Франція) – (0 + 0) – +6,9
4. Юліан Ебергард (Австрія) – (0 + 0) – +7,1
5. Лукас Гофер (Італія) – (0 + 0) – +15,5
6. Арнд Пайффер (Німеччина) – (1 + 0) – +16,8

21. Дмитро Підручний (Україна) – (0 + 1) – +1.02,3
33. Артем Прима (Україна) – (0 + 1) – +1.20,0

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні