Суддівський експерт: несправедливе вилучення і не призначений пенальті

250f59Суддівський аналіз матчу Олександрія – Чорноморець від Мирослава Ступара.

Матчі другого ігрового дня 23-го туру УПЛ знову вивели на передній план тему суддівства. Якщо Іван Бондар добре відсудив матч “Зірка” – “Сталь”, вгамувавши конфронтацію, що виникла між футболістами наприкінці зустрічі, то Сергій Бойко привіз проблеми на рівному місці в поєдинку “Олександрія” – “Чорноморець”. Несправедливе вилучення і не призначений пенальті – такий вердикт від експерта, екс-арбітра ФІФА Мирослава Ступара.

– Сергій Бойко погано варіює санкціями. В епізоді з вилученням Сітала м’яч потрапив до Бамби, нападник “Олександрії” зважився вступити в боротьбу, однак замість того наступив опонентові на стопу. Це елементарне порушення правил, але не пряма червона карточка, – сказав суддівський експерт.

– Пряма червона виноситься або за серйозне ігрове порушення правил, або за агресивну / неспортивну поведінку. Ні першого, ні другого тут не було. Бойко вилучення вигадав. Максимум, на що заслужив Сітало за підсумком цього епізоду – жовта карточка, – відзначив Мирослав Ступар.

– Але то ще не фінал. На 90-й хвилині Дмитро Шастал в чужому штрафному майданчику впав не зі своєї ініціативи. І Жуніч грав проти нього не плечем в плече. Захисник “Чорноморця” штовхнув суперника в спину, тому у випадку призначення одинадцятиметрового Бойка було б легше захистити, аніж звинуватити.

Не бачу там правомірних дій з боку Жуніча, – уточнив експерт. – І зовсім нецікаво, що вигадає в рецензії до цього епізоду Лучано Лучі.

Відзначимо, що поєдинок між “Олександрією” та “Чорноморцем” завершився з рахунком 0:0, а Володимир Шаран опісля скаржився на дії Бойка, наголошуючи на несправедливості вилучення Сітала.

 21 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні