«Олександрія» перемогла учасника Ліги Чемпіонів

ol-marСьогодні у Туреччині “Олександрія” провела товариський матч. Суперником був “Марибор”.

Перша п’ятихвилинка пройшла під диктовку «фіалкових». Уже на другій хвилині Ян Млакар наніс небезпечний удар в лівий нижній кут воріт, який Юрій Паньків зумів перевести на кутовий.

Невдовзі гра вирівнялася, мало того – олександрійці почали більше атакувати. Зокрема, на 7 хвилині мав напівмомент Віталій Пономар.

Поступово епіцентр боротьби перенісся в центральну частину поля з нечастими випадами олександрійців. І чим точніше наші земляки грали в пас, тим швидшими видавалися їхні атаки.

Непогано на лівому фланзі взаємодіяли Цуріков та Полярус. Але квапливість Артема заважала загострювати гру безпосередньо біля воріт, які захищав Матко Обрадовіч.

«Марибор» тепер став грати обережніше, вбачаючи в атаках підопічних Володимира Шарана приховану небезпеку.

На 21 хвилині пройшла атака олександрійців зі зміщенням в центр, і Олексій Довгий пробив метрів з двадцяти п’яти. Матко Обрадовіч бачив момент удару і заволодів м’ячем. Гаряче в штрафному майданчику мариборців було на 24 хвилині, коли олександрійці двічі поспіль подавали кутовий. Після другої спроби на вістрі атаки опинився все той же Олексій Довгий. Він вийшов на ударну позицію але при цьому заробив фол в атаці.

За десять хвилин після кутового, Гліб Бухал забив м’яч у ворота Матко Обрадовіча, але казахстанський арбітр зафіксував порушення у воротарському майданчику «Марибора» з боку «Олександрії».

На 33 хвилині пройшла атака у словенців. Вибиваючи м’яч ногами, Юрій Паньків майже залишив воротарський майданчик, але відбив прямо на словенського футболіста – і той, користуючись нагодою, пробивав у порожні ворота. Але й з ударом не склалося, і Юрій Паньків вчасно повернувся в рамку воріт.

Хвилин за 10 до кінця першого тайму суперники почали діяти більш розкуто – грали самі і давали грати супернику. Ми побачили більш швидкісний футбол, та направду безпосередньо гострих моментів або серйозної роботи для голкіперів ці атаки не несли.

Незважаючи на безліч замін у другому таймі, сценарій гри не змінився. Олександрійці більше контролювали м’яч, швидше виходили з оборони в атаку і намагалися знайти прогалини в захисних редутах словенців. На 57 хвилині Артем Полярус отримав м’яч, змістився в центр, але пробив надто легко.

Та найбільш небезпечний момент біля воріт «Марибора» виник на 60 хвилині. На лівому фланзі без нагляду захисників опинився Василь Грицук, та його удар не без труднощів ліквідував голкіпер мариборців.

На 63 хвилині в обох командах відбулися відчутні заміни, після яких темпоритм гри значно зріс, але й відсоток браку в діях обох команд теж значно збільшився. Збільшилася і кількість порушень, і гравцям  обох команд казахстанський арбітр раз-по-раз почав роздавати «гірчичники».

На 70 хвилині мариборські захисники сфолили на Артемові Сітало, який напористо діяв у воротарському майданчику словенців. Арбітр вказав на одинадцятиметрову штрафну позначку, і Василь Грицук бездоганно виконав пенальті. Олександрійці повели – 1:0. після пропущеного голу тренер фіолетових Дарко Міланіч вдається до чергових замін, але очікуваного перелому в грі не відбулося. Олександрійці спокійно контролювали м’яч, переважаючи суперника в усіх компонентах гри – у швидкості, техніці і силовій боротьбі.

На 82 хвилині наші земляки могли збільшити рахунок матчу. По правому флангу пройшов, обігравши захисника, Євген Протасов і зробив прострільну передачу на Артема Сітала, який майже впритул розстрілював ворота «Марибора», та якимось дивом голкіперу вдалося виграти цю дуель, демонструючи чудову реакцію.

За три хвилини до завершення матчу емоції футболістів вийшли з-під контролю і в якусь мить гравці обох команд пішли «стінка на стінку». Віддамо належне суддівській бригаді, яка миттєво ці пристрасті вгамувала.

До основного часу матчу арбітр додав кілька хвилин, і вони стали в пригоді олександрійській футбольній дружині. Дмитро Шастал віддав передачу Андрію Гітченку, який з близької відстані вколотив м’яч у ворота «Марибора». 2:0 – перемога «Олександрії».

ФК «Марибор» – ФК «Олександрія» – 0:2 (0:0)

Головний арбітр: Сергій Гороховодатський.

Асистенти арбітра: Санат Маріпов, Антон Сисоєв (усі – Казахстан).

ФК «Марибор»: Матко Обрадовіч (Альяч Котман, 46), Адіс Ходжіч, Алєксандєр Райчевіч (Коблар, 61), Саша Івковіч (Доумбія, 61), Лука Ускоковіч (Мілєц, 61), Блаж Врховєц, Мартін Крамаріч (Мєщановіч, 61; Бажде, 87), Валон Ахмеді, Даре Вршіч (Жуґельч, 61), Лука Заховіч (Таварес, 71), Ян Млакар (Хорват, 61).

Головний тренер: Дарко Міланіч.

ФК «Олександрія»: Юрій Паньків (Дмитро Рудик, 81), Гліб Бухал (Андрій Гітченко, 46), Валерій Бондаренко (Владислав Бабогло, 76), Тимур Стецьков (Андрій Бацула, 46), Павло Пашаєв (Сергій Чеботаєв, 61), Андрій Запорожан (к/к) (Євген Банада, 46), Олексій Довгий (Діксон, 61), Андрій Цуріков (Дмитро Шастал, 61), Сергій Старенький (Василь Грицук, 46), Артем Полярус (Євген Протасов, 61), Віталій Пономар (Артем Сітало, 46).

Головний тренер: Володимир Шаран.

Вилучення з правом заміни: Ходжич (88).

Голи: Василь Грицук (70’ – пенальті ),  Андрій Гітченко (90+3).

Офіційний сайт ФК «Олександрія».

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні