Антхольц 2018. Результати гонки переслідування у жінок

Semerenko-ValyaВ гонці переслідування у жінок на шостому етапі Кубку світу в Антхольці свято, нарешті, прийшло і на німецьку вулицю. Два домашніх етапи представники Бундесмашини провели без перемог в особистих гонках і сьогодні відрили рахунок золотих нагород в 2018 році. Кому ж було це зробити, як не торішній власниці Кубку світу Лаурі Далмайєр!

У персьюті Лаура провела майже ідеальну гонку. Лише один збій на першій стрільбі, коли вона пішла на штрафне коло, був нівельований за наступні пару кілометрів, після чого Далмайєр постійно перебувала в лідируючій групі. А за рахунок більш міцних нервів вона виявилася єдиною з претенденток на золото, хто обійшовся без штрафу на заключній стрільбі. Після цього питання про переможницю було знятий з порядку денного, і Лаура провела коло пошани на значній дистанції від переслідувачів.

А найкрасивішим моментом гонки стала боротьба за срібло на фінішних метрах дистанції. Дар’я Домрачева і Доротея Вірер разом вийшли зі стадіону після заключної стрільби, і так же щільною зв’язкою пройшли п’яте коло, залишивши визначення найсильнішої на фінальну стометрівку. І тут трапився епізод, за який перед Дашею можна зняти капелюх. В останній віраж італійка увійшла трохи попереду, і в якийсь момент її ліва палиця при відштовхуванні потрапила під лижу білоруської біатлоністки. Фініш з однією палицею набагато знижував швидкість, але Домрачева не стала користуватися прикрою невдачею суперниці та припинила боротьбу і спокійно приїхала на третю позицію. Зразок фейр-плей в спорті.

Переможниця спринту Тіріл Екхофф повторити свій подіумний успіх не зуміла, хоча аж до четвертого рубежу йшла в групі лідерів. Але дві помилки в стійці стали тим вантажем, з яким на п’єдестал пошани піднятися їй було вже не під силу – четверте місце.

Треба відзначити також три значних прориви. Галина Вишневська після 14-го місця в спринті, сьогодні зуміла фінішувати шостою і пробитися в другу в своїй кар’єрі квіткову церемонію, попутно завоювавши місце в мас-старті. Для Кайси Макаряйнен п’яте місце саме по собі – невеликий успіх, але коли він досягається при старті з 26-ї позиції – вселяє повагу. Тим більше, якщо дозволяє відірватися в загальному заліку від найближчої переслідувачки Анастасії Кузьміної, яка фінішувала 11-ю. А самий далекий рейд в десятку кращих зробила італійка Ліза Вітоцціі, яка два дні тому була 40-ю в спринті.

Українські дівчата, не володіючи зараз максимальною для себе швидкістю, вирішили в цій гонці взяти своє за рахунок якості стрільби, допустивши лише по дві помилки у кожній. При цьому Віта Семеренко претендувала на те, щоб зробити ще один суперпрорив в переслідуванні, але штрафне коло на останньому рубежі перекреслило ці надії. У підсумку Віта зуміла піднятися на 17-е місце з 22-го стартового і зберегла місце в топ-10 загального заліку.

Ірина Варвинець протягом всієї гонки вела відчайдушну боротьбу за потрапляння в залікову зону. Допустивши два промахи в стрільбі лежачи, вона зуміла зібратися, чисто відпрацювати два рубежі стоячи і набрати кубкові очки за 34-й результат.

Гонка переслідування. Жінки
1. Лаура Далмайєр (1+0+0+0) 29:45.0
2. Доротея Вірер (1+0+1+0) +17.3
3. Дар’я Домрачева (0+1+0+1) +20.2

17. Віта Семеренко (1+0+0+1) +2:03.5
34. Ірина Варвинець (1+1+0+0) +3:42.5

 7 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні