Антхольц 2018. Результати чоловічої спринтерської гонки

DThTZFLXcСпринтом у чоловіків продовжився в п’ятницю шостий етап Кубку світу в Италия Антхольці.

Напередодні неупереджена електроніка проявила неабияке почуття гумору при жеребкуванні спортсменів. І сьогодні стартовий протокол в проміжку з 42-го по 48-й стартові номери “вистрілив обойму” претендентів на перемогу: Йоханнес Бе, Арнд Пайффер, Симон Шемпп, Антон Шипулін, Мартен Фуркад – всі п’ятеро мали переможний досвід на норовистому італійському високогір’ї! Але на фініші все знову банально звелося до суперництва двох лідерів сезону…

Для Мартена Фуркада Антхольц не є ні улюбленою, ні занадто успішною трасою. Але француз зараз в такій готовності, що навіть тут може мінімізувати втрати. Багато програючи Йоханнесу Бе в чистому ході, Мартен зробив ставку на стрільбу, і, на відміну від основного конкурента, пройшов рубежі чисто. Правда, Йоханнес все ж ходом відіграв один круг штрафу і здобув другу поспіль перемогу. Ну, а Мартен задовольняється “малим” – 16-м поспіль подіумом, який подовжив і без того феноменальну серію!

За третю позицію на п’єдесталі пошани також боролися два спортсмена, що стартували по сусідству з Фуркадом і Бе. Німець Арнд Пайффер, який досі не потрапляв до трійки кращих в особистих гонках цього сезону, в Антхольці заповнив цю прогалину! Причому, для цього йому довелося створити майже неможливе – виграти ходом на останньому колі у Антона Шипуліна, для якого ця траса – найбільш успішна серед всіх етапів Кубку світу. Серед пізніх стартових номерів мало не створив сенсацію 22-річний француз Емільєн Жаклен. Закривши всі 10 мішеней, він після стійки вийшов третім. Але швидкості на останньому відрізку йому не вистачило, щоб скласти компанію на подіумі лідерові своєї команди – в результаті Жаклен п’ятий.

Своя перемога в цій гонці була і у одного з найкращих українців Володимира Семакова! Відпрацювавши бездоганно на вогневих рубежах і поборовшись на трасі, Володя показав кращий для себе результат у кар’єрі в гонках Кубку світу – 12-е місце! Більш того, отримавши непогану позицію перед гонкою переслідування, Семаков має шанси пробитися і в недільний мас-старт.

На непоганому для даного періоду рівні перебуває капітан чоловічої збірної Дмитро Підручний. За чистою швидкістю у Діми 23-й час, але сьогодні Підручному не вдалося впоратися з вогневими рубежами, він тричі зайшов на штрафне коло і фінішував в підсумку 44-м.

А ось третій результат для Кубку націй дав Артем Прима, але лише на 83-й фінішній позиції з чотирма незакритими мішенями. На жаль, Артем Ткаленко з двома промахами і Руслан Ткаленко – з чотирма, фінішували ще нижче… Для всіх трьох змагання в Антхольці завершені, і хлопці можуть зосередитися на підготовці до чемпіонату Європи.

У Кубку світу дистанція між Мартеном і Йоханнесом знову трохи скоротилася – до 38-ми очок на користь Фуркада. З третьої позиції ніхто до цих пір не може змістити Якова Фака, навіть незважаючи на невиразні січневі результати словенця (сьогодні – лише 33-й). Кращий з українців в тоталі Дмитро Підручний – 32-й.

А ось в Кубку націй, навіть незважаючи на відсутність високого третього результату, наші хлопці трохи наблизилися до словенцям, які йдуть десятими. Завдання для української команди на три після олімпійських етапи Кубку світу – відіграти 22 очка. Лідирують тут як і раніше норвежці, що набагато випереджають збірні Франції та Німеччини.

Завтра в Антхольці пройдуть гонки переслідування у жінок і чоловіків.

Спринт. Чоловіки
1. Йоханнес Тінгнес Бе (1+0) 23:19,3
2. Мартен Фуркад (0+0) +12,8
3. Арнд Пайффер (0+0) +42,2

12. Володимир Семаков (0+0) +1:42,1
44. Дмитро Підручний (1+2) +2:23,9
83. Артем Прима (0+4) +3:29,8
85. Артем Тищенко (1+1) +3:31,4
88. Руслан Ткаленко (0+4) +3:39,3

 15 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні