Кропивницька «Зірка» U-16: з прицілом на плей-офф

fc_zirkaМи завершуємо підбиття підсумків виступів юнацьких команд нашої Академії в ДЮФЛ України в першій половині сезону 2017/18 років. Наостанок мова піде про «Зірку» U-16, гру якої аналізує тренер юнаків Дмитро Кононченко.

Про завдання на сезон:

Ми вже звикли грати в плей-офф, тому, звісно, вирішили не порушувати цю традицію й самі перед собою поставили задачу потрапити в стикові матчі, як мінімум, а як максимум зіграти у фінальній частині ДЮФЛ.

Про місце в турнірній таблиці:

KononchenkoВідверто кажучи, ми мали перебувати вище в турнірній таблиці. Але й четверта сходинка, на якій ми зараз перебуваємо є прохідною в плей-офф. Цього сезону в стикові матчі вперше виходитимуть чотири команди з кожної групи, але при цьому перше місце не гарантує прямого потрапляння в фінал. Ми добре підготувались в літнє міжсезоння, провели хороші навчально-тренувальні збори. Узяли участь у двох якісних турнірах у Черкасах та в Жовкві. Зважаючи на те, що нашу зону покинули сильні команди, ми запалились ідеєю, що ми можемо перебувати на першій сходинці в турнірній таблиці. У принципі, перші п’ять турів ми лідирували в чемпіонаті, але потім трапився спад. Можливо, як то кажуть, хлопці спіймали «зірочку», можливо я десь недопрацьовував на тренуваннях. Загалом виникли проблеми, й ми почали поступово втрачати позиції.

Про окремі матчі:

До шостого туру в нас були виключно перемоги. Але ще в п’ятому турі, коли ми грали проти ФК «Маріуполь» стали помітні проблеми й ми здобули вікторію в цьому поєдинку, доклавши надзусиль. А вже в наступному турі проти «Азовсталі» вперше в сезоні втратили очки – нічия 1:1. Програвали 0:1, й гра для нас складалась дуже важко. Грали на в’язкому полі, та все одно відігралися. Потім, удома були «гойдалки» проти «Ворскли», коли ми по ходу матчу спочатку програвали, потім вели вперед, але в підсумку все завершилось знову ж таки нічиєю – 3:3, через те, що на останніх хвилинах «привезли» пенальті в свої ворота. Й далі у нас почався «злий рок» останніх хвилин. Упевнено грали на виїзді проти «Кременя», весь матч мали перевагу в рахунку, але пропустили вже в компенсований час – 1:1. Потім незрозуміла гра проти «Торпедо-ВУФК». Протягом усього поєдинку володіємо тотальною перевагою, не реалізовуємо купу гольових моментів, і на останніх хвилинах воротар Денис Ферт бере м’яч від свого в руки, й у наші ворота призначають «вільний удар», після якого миколаївці забивають і здобувають перемогу – 1:0. Далі впевнено обіграли вдома «Інтер» – 3:1, але в заключному турі проти «Арсеналу», знову ж таки маємо багато моментів, котрі не можемо використати, а в компенсований до другого тайму час, Денис Ферт випускає слизький м’яч із рук після удару здалеку, й суперники просто-таки заштовхують м’яч у ворота – ще одна наша поразка – 0:1.

Про гру в кожній лінії. Воротар:

Денис Ферт у ряді поєдинків зіграв просто блискуче, але саме через те, що він припустився помилок, у двох матчах ми поступилися. Хоча нічого страшного нема, й загалом у мене претензій до Дениса немає. Воротарі повинні помилятись в такому віці, це дійсно сприяє їхньому росту. Прикро, коли ці помилки є роковими для команди.

Про лінію захисту:

У лінії захисту я б не сказав, що є якісь глобальні невирішувані проблеми, але я помітив тенденцію, що ми пропускаємо в основному тоді, коли я проводжу заміни в лінії захисту по ходу матчу. Але я не можу не змінювати гравців. Ми ж не граємо виключно на результат, ми виховуємо футболістів, і тому важливо, щоб багато виконавців отримувало ігрову практику. Загалом, усі захисники, а це Богдан Брижак, Юрій Гезело, Сергій Мережаний, Єгор Попов, Олександр Чернишенко та Денис Шеремет, отримують рівну кількість ігрового часу. Юрій Гезело, до речі, наш новачок, і я задоволений тим, як він влився в команду. Крім того, що він є хорошим гравцем, він ще й просто хороший хлопець, дисциплінований, відповідальний.

Про півзахист:

До півзахисту в мене немає особливих претензій. Додали в майстерності і Ян Лісовий, і Олег Манастирний, котрим я повністю задоволений, котрий дуже добре показав себе в цьому сезоні. Щодо крайніх хавів, то незважаючи на те, що Дмитро Марков забив багато м’ячів, я все одно чекаю від нього більшого, бо знаю, що він здатен на це. Є в нього проблема з тим, що легко може підчепити «зіркову хворобу», скажімо так. Дмитру Говороку ще є куди рости також, треба додавати в техніці. Також наш новачок у лінії півзахисту Руслан Щенявський ще не до кінця розкрився, і йому потрібно додавати в техніці. Потенціал у нього величезний, тому якщо працюватиме над собою, у майбутньому може бути дуже хорошим футболістом. Ще один новенький Артем Петровець брав участь у небагатьох матчах, але в тих іграх, у яких виходив на поле – показав себе з непоганого боку.

Про лінію атаки:

Нашою головною силою є атака. Якщо подивитись таблицю бомбардирів ДЮФЛ, то в першій четвірці – троє гравців «Зірки». На першому місці Богдан Гора, на другому – Дмитро Марков, на четвертому – Дмитро Говорко. Тож, цей показник є красномовним, по забитим м’ячам ми є одними з кращих в ДЮФЛ.

Окремо про лідерів команди:

Єгор Попов – хороший захисник, але він ніяк не може побороти свою головну проблему – лінь. Вона заважає йому розкрити весь свій потенціал на повну. Коли на нього нагримаєш – починає працювати на повну, тільки-но попустиш його – одразу ж умикається лінь. Богдан Гора знову відіграв прекрасно, на високому рівні, й до нього претензій бути не може. Єдине, що проти Богдана захисники інших команд навчились грати. Він є таким форвардом «на слуху», тож тренери вивчають його манеру гри й ставлять проти нього оборонятися двох беків. Тож, йому потрібно урізноманітнювати свою гру, працювати над правою ногою, відтягуватись у глибину, бо нині йому стає все складніше й складніше грати, з кожним матчем. Хоча, все одно він залишається головним бомбардиром не лише нашої команди, а й усієї нашої групи. Олег Манастарний знову ж таки відіграв різнопланово, до його дій у півзахисті в мене загалом претензій немає. Загалом, я не можу сказати, що я кимось зі своїх підопічних розчарований. Усі грали досить непогано, тому я вдячний хлопцям за хорошу роботу. Єдине, що, мабуть, ми зарано повірили в свій клас, і тільки-но розслабились, як отримали абсолютно непотрібні поразки, й що найбільш прикро в тих матчах, у яких відверто мали перемагати.

Про підготовку до весняної частини:

З канікул ми вийдемо 15 січня й розпочнемо підготовку до весняної частини ДЮФЛ. Хотілося б узяти участь у Зимовому кубку ДЮФЛ та ще в кількох турнірах. Крім того, варто приділити увагу фізичній готовності команди. Маю на меті поговорити з тренером по фізпідготовці першої команди Сергієм Янковим, у плані того, як правильно підготувати команду, з точки зору фізичних кондицій. Адже в минулих сезонах у нас були проблеми з цим. Ми завершували регулярний чемпіонат, а сил на плей-офф уже не вистачало. Зараз для нас головне, щоб пік форми прийшовся на кінець сезону, адже в заключних двох турах на нас чекають вирішальні протистояння з «Ворсклою» та «Торпедо-ВУФК», котрі йдуть нині на першому та другому місці відповідно. Тож, віримо в краще, готуємось до продовження боротьби в ДЮФЛ і сподіваємось, що зможемо втретє вийти у плей-офф.

 

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячi

Очки

1.

 ДЮФШ «Ворскла» (Полтава)

11

7

3

1

23-7=+16

24

2.

 «Торпедо-ВУФК» (Миколаїв)

11

7

3

1

16-6=+10

24

3.

 ФК «Маріуполь» (Маріуполь)

11

7

1

3

21-7=+14

22

4.

 «Зірка» (Кіровоград)

11

6

3

2

25-10=+15

21

5.

 ДЮСШ-11 «Чорноморець» (Одеса)

11

5

1

5

27-10=+17

16

6.

 «Азовсталь» (Маріуполь)

11

4

2

3

14-19=-5

14

7.

 «Арсенал» (Харків)

11

4

1

6

14-20=-6

13

8.

 МФК «Кремінь» (Кременчук)

11

3

2

6

7-16=-9

11

9.

 «Інтер» (Дніпро)

11

2

0

9

7-22=-15

6

10.

 СДЮШОР «Миколаїв» (Миколаїв)

11

1

2

8

4-41=-37

5

 Офіційний сайт ФК “Зірка”

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні