Кропивницька «Зірка» U-14: невдалий початок, але непоганий фініш

fc_zirkaМи продовжуємо підбивати підсумки виступів команд нашої Академії в ДЮФЛ України в першій половині сезону 2017/18 років. Цього разу мова піде про дебютантів чемпіонату із «Зірки» U-14,  яких тренує Андрій Антонов.

Ось враження наставника від перших кроків на серйозному рівні:

Про підготовку до сезону:

Готуючись до свого першого сезону в ДЮФЛ України, команда провела повноцінний тренувальний збір, на якому основна увага приділялася фізичній і тактичній підготовці. Заключним етапом підготовки стала участь у турнірі пам’яті Андрія Куценка, на якому ми посіли друге місце, пропустивши вперед «Зірку» U-13.

Про новачків:

Буквально перед початком сезону нашу команду підсилили два гравці зі Знам’янки: правий півзахисник Дмитро Тюпа й центральний нападник Дмитро Морозов. Також, до нас приєднався центральний захисник із київського «Арсеналу» Богдан Розгон. Зважаючи на це, по ходу сезону довелося перебудовувати гру та награвати нові зв’язки.

Про матчі першої половини сезону:

І тур: «Інтер» (Дніпро) – «Зірка» (Кропивницький) – 2:0.

У першому таймі підопічні зіграли непогано. Виконали установку тренера й продемонстрували те, що награвали на тренуваннях. Грали від оборони й досить холоднокровно оборонялись. Але наприкінці першої половини матчу не зіграли у відборі на лівому фланзі, звідки пішла подача до штрафного майданчика, де високий нападник виграв верхову боротьбу і «вколотив» м’яч у ворота. А після перерви в наші ворота арбітр призначив пенальті, котрий дніпряни реалізували, а згодом рефері відмінив наш гол через офсайд в Артема Адаменка.

ІІ тур: «Зірка» (Кропивницький) – «Арсенал» (Харків) – 2:4

Команда впевнено провела перший тайм, але провалилась у другому. Хоча гості відзначились уже на початку матчу. Після кутового гравець «Арсеналу» забив із району одинадцятиметрової позначки. Але практично одразу ми заробили пенальті, котрий реалізував Владислав Савенко. А згодом Владиславу вдався прекрасний фланговий прохід, котрий увінчався прострілом на ближню стійку, який результативно замкнув Андрій Шевченко. Та, на жаль, після перерви гра в моїх підопічних «розклеїлась». Одразу гості заробили одинадцятиметровий, який реалізували. Згодом суперники скористалися неузгодженістю наших дій у захисті й вийшли вперед, а четвертий м’яч забили після вдалих індивідуальних дій свого нападника, котрий обіграв двох наших захисників і вразив ціль.

ІІІ тур: СДЮШОР (Миколаїв) – «Зірка» (Кропивницький) – 2:1

Поєдинок, у якому було дуже багато претензій до суддівської бригади. Ми володіли ініціативою й уже на перших хвилинах відзначилися. Подачу з кутового від Владислава Савенка замкнув Дмитро Морозов. Згодом, у подібному епізоді забив Ілля Ткаченко, але гол було скасовано через офсайд. Як може фіксуватися положення поза грою після кутового та рикошету від захисників – незрозуміло. У свою чергу господарям удалося зрівняти рахунок після удару з явного офсайду, але цього разу лайнсмен прапорець не здійняв. А вже у другому таймі один із гравців СДЮШОР пробив по воротах нашої команди, й наш захисник устиг наздогнати м’яч і вибити його з лінії воріт. Та арбітр зарахував гол, хоча на полі, на якому проходила гра, розмітка була непомітною, тому, як він розгледів узяття воріт, котрого не було – теж загадка.

ІV тур: «Зірка» (Кропивницький) – ДЮСШ-11 «Чорноморець» (Одеса) – 1:3.

Уже на початку зустрічі, після «пожежі» в нашому штрафному майданчику, одеситам удалося відзначитись. Але далі ми перехопили ініціативу та створили ряд небезпечних моментів, проте реалізувати їх нам не вдалося. А після перерви гостям удалося подвоїти перевагу в рахунку після флангового «навісу» й точного удару з центра штрафної. Згодом гравець, котрий забив перший м’яч, записав на свій рахунок «дубль», пробігши ледь не півполя, та невідпорно пробивши по воротах. Лише на останній хвилині зустрічі Ілля Ткаченко зміг відзначитись голом престижу.

V тур: ФК «Маріуполь» – «Зірка» (Кропивницький) – 5:0

Лише 23 хвилини хлопці грали непогано, та потім пропустили зі штрафного. Після цього, до перерви, ще двічі пропустили. У другому таймі нам удалося вирівняти гру, але ще два точних удари маріупольців установили остаточний рахунок матчу.

VI тур: «Азовсталь» (Маріуполь) – «Зірка» (Кропивницький) – 5:0

Абсолютно провальна гра на м’якому натуральному газоні. Дві помилки лівого захисника Валентина Жадана уже на початку гри заклали початок розгрому.

VII тур: «Зірка» (Кропивницький) – ДЮФШ «Ворскла» (Полтава) – 2:3

Упродовж усього першого тайму ми володіли перевагою. Створили кілька небезпечних нагод, але реалізувати їх нам не вдалося. Забили ж  на початку другої половини зустрічі, коли Ілля Ткаченко, метрів із 12-ти, пробив по воротах, а Дмитро Морозов по-хокейному переправив м’яч у сітку. Надалі ж у нас була ще не одна нагода збільшити перевагу в рахунку, та з реалізацією поки не все добре. А полтавчани відновили паритет після кутового. І після цього гості побігли вигравати, але «потрапили в полон». У стрімкій контратаці ми заробили пенальті, та удар Владислава Савенка відбив голкіпер. Щоправда, першим на добиванні опинився Ілля Ткаченко, котрий відпасував назад Владиславу й цього разу нападник був точним. Але за хвилину до кінця зустрічі захисник Богдан Розгон, знаходячись під пресингом, вирішив не вибивати м’яч куди подалі, а зберегти його у грі. За що й поплатився. Перехоплення, простріл у штрафний майданчик і гол – 2:2. Миттєво гості забили й третій м’яч, після вдалих індивідуальних дій нападника.

VIIІ тур: МФК «Кремінь» (Кременчук) – «Зірка» (Кропивницький) – 0:1.

Матч, у якому ми здобули першу перемогу, набрали перші три очки. Слід відзначити, що гра проходила на своєрідному штучному газоні, де краще грати в повітрі, ніж по землі. Тож, на початку зустрічі ми припустилися кількох помилок в обороні, але чотири рази господарі нас відверто «пробачили», а потім нас урятував голкіпер Юрій Орел. Та далі по ходу першого тайму нам удалося відвести гру від власних воріт і заволодіти ініціативою. А перший же кутовий після початку другого тайму став результативним. Владислав Савенко відзначився прекрасною подачею, а Артем Адаменко виграв верхову боротьбу і «вколотив» м’яч у сітку. Згодом можливості забити виникали в обох суперників, але рахунок так і лишився незмінним.

ІХ тур: «Зірка» (Кропивницький) – «Торпедо-ВУФК» (Миколаїв) – 1:0.

Упродовж усього матчу ми володіли ініціативою, але ніяк не могли забити. Грали переважно флангами, постійно атакували, а суперник не міг навіть перейти центр поля. Дмитро Морозов зумів забити ще до перерви, але гол було скасовано через фол в атаці. Забити за правилами моїм підопічним удалося лише наприкінці другого тайму, і цей гол виявився досить-таки курйозним. Удар низом зі штрафного нашому півзахиснику відверто не вдався, але «стінка» миколаївців підстрибнула, і м’яч закотився точно в кут воріт.

Х тур: «Зірка» (Кропивницький) – «Інтер» (Дніпро) – 0:1.

На початку поєдинку хлопці заробили пенальті, але реалізувати його Владиславу Савенку не вдалося. Далі на полі було багато боротьби, а моменти біля воріт обох суперників виникали переважно після стандартів. Після одного з таких, ми, на жаль, пропустили. Як це не прикро визнавати, але ми зазнали поразки в нічийній грі.

ХІ тур: «Арсенал» (Харків) – «Зірка» (Кропивницький) – 0:0

З перших до останніх хвилин ми застосовували проти опонентів високий пресинг, нанесли по воротах суперника більше 15-ти ударів, але всі вони були в голкіпера. Найкращим шансом для голу був вихід сам на сам, та його ми не використали.

Про перспективних гравців команди:

Нападник Владислав Савенко володіє хорошою дистанційною швидкістю, дриблінгом. У нього добре поставлений удар правою ногою, крім того, він непогано виглядає при відборі м’яча. Але йому потрібно працювати над частотою руху й ударом лівою ногою. Півзахисник Ілля Ткаченко є технічним гравцем із хорошою стартовою швидкістю й ударом правою. Крім того, в нього прекрасне бачення поля, тому він часто виступає асистентом. У захисника Богдана Розгона добре розвинене почуття позиції. Також Богдан вдало грає головою, і непогано діє на випередження. Та ще потрібно працювати над координацією й фізичними якостями.

Про підготовку в міжсезоння:

Для того, щоб покращити нашу гру, в міжсезоння треба працювати над кількома аспектами. Зокрема, хочемо випробувати тактичну схему 3-4-3. Крім того, приділимо велику увагу відбору м’яча й підбиранням. Слід працювати над ударами із середньої та дальньої дистанції. А також варто покращити гру при стандартах як у захисті, так і в атаці, дії на контратаках і при зональному пресингу.

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячi

Очки

1.

 ДЮФШ «Ворскла» (Полтава)

11

9

1

1

20-8=+12

28

2.

 ДЮСШ-11 «Чорноморець» (Одеса)

11

7

3

1

22-3=+19

24

3.

 ФК «Маріуполь» (Маріуполь)

11

7

3

1

21-3=+18

24

4.

 «Інтер» (Дніпро)

11

5

3

3

11-7=+4

18

5.

 «Азовсталь» (Маріуполь)

11

4

4

3

18-14=+4

16

6.

 «Торпедо-ВУФК» (Миколаїв)

11

2

5

4

9-11=-2

11

7.

 МФК «Кремінь» (Кременчук)

11

2

4

5

6-12=-6

10

8.

 СДЮШОР «Миколаїв» (Миколаїв)

11

2

3

6

8-17=-9

9

9.

 «Зірка» (Кіровоград)

11

2

1

8

8-25=-17

7

10.

 «Арсенал» (Харків)

11

1

1

9

10-33=-23

4

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 85 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні