Сергій Лавриненко про свою кар’єру та роботу в ФК “Інгулець” (+відео)

LavrynenkoВелике інтерв’ю з головним тренером ФК «Інгулець» Сергієм Лавриненком «Україні футбольній».

Головний тренер ФК «Інгулець» Сергій Лавриненко у інтерв’ю програмі ПФЛ «Україна футбольна» розповів про те як почав футбольний шлях… у 14 років, як він лише після чотирьох років занять футболом вже дебютував у профі, хто його підтримав після важкої травми, про своє становлення у якості тренера та очікуваня від 2018-го року собаки.

Вашій увазі кілька тез із інтерв’ю.

Перше інтервью

– Своє перше інтерв’ю дав у 26 років. Зараз у такому віці хлопці вважаються досвідченими, а в ті часи я рахувався молодим гравцем. В команді було багато досвідчених футболістів і саме до них була прикута вся увага з боку преси.

Видатний земляк

– Микола Іванович Федоренко відіграв важливу роль в моєму становленні як  футболіста. Микола Іванович – мій земляк, він також народився у Орджонікідзе.. Це перший тренер, який запросив мене на перегляд в професіональний клуб, на той час він працював в «Зірці».

Співпраця з Маркевичем

– У 2000 році Мирон Маркевич запросив мене, Вадима Зайця, Валерія Шаповалова, Гурченко Андрія з «Зірки» до «Металурга Запоріжжя». Намагалися віддати всі сили, щоб грати в основному складі. Можливо, ми не були ключовими гравцями, але допомагали команді досягати результату.

Рокова травма

– У сезоні 2003/-2004 повернувся в «Зірку», яку тоді тренував Юрій Коваль. Команда перебувала на зборах в Молдові, в матчі проти «Шерифа» отримав травму – розрив хрестоподібних зв’язок. Рік був без футболу, зробив дві операції, які на жаль не допомогли, тому вирішив, що необхідно в 29 років завершувати свою кар’єру професіонального гравця.

Тяжкий удар

– Морально не був готовий до відставки з поста головного тренера «Зірки», адже команда зіграла свої перші три матчі в Прем’єр лізі досить непогано, зважаючи на той факт, що грали з сильними суперниками. Після поразки від «Олімпіка» керівництво клубу повідомило про звільнення всього тренерського штабу. Дякую Юрію Ковалю, який перший зателефонував та підтримав, наголосив, що тренер має тримати удар в будь-якій ситуації. Ці слова мені дуже допомогли.

 Прес-служба ПФЛ

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні