П’ятеро гравців “Інгульця” потрапили до символічної збірної другого півріччя

fc_IngyletsП’ятеро гравців “Інгульця” потрапили до символічної збірної другого півріччя-2018 у Першій лізі. 

Геннадій Ганєв (Інгулець)
27 років, 22 матчі – 12 пропущених м’ячів – 13 шат-аутів

Оборона Інгульця видала зразковий результат – менше всіх пропущених м’ячів, при цьому у всіх матчах від першої хвилини до останньої ворота петровського клубу захищав саме Ганєв. Голкіпер зумів швидко завоювати авторитет в цьому клубі. У сезоні він видав найбільшу «суху» серію чемпіонату (680 хвилин у вересні-листопаді).Потягнув відразу два пенальті за три хвилини у виїзному матчі з Рухом. Переоцінити важливість Геннадія важко – він в кожному матчі демонструє свою майстерність і хорошу реакцію, чим надихає польових товаришів.

Роман Гончаренко (Інгулець)
24 роки, 16 матчів – 2 голи

Інгулець – один з усього декількох клубів України, що не соромляться оголошувати про грошові трансфери. І це похвально – у всякому разі, такий підхід однозначно піднімає авторитет молодого клубу. Одне з придбань – колишній лідер оборони “Черкаського Дніпра” Гончаренко. Вважалося, що в колишній команді він ріс за рахунок наявності такого досвідченого напарника як Тарасенко. Але в Інгульці Роман довів свою самостійність і спроможність. Граючи жорстко і безкомпромісно, ​​він робив це порівняно чисто (жовтих карток чи не найменше серед топ-дефів ліги).

Ігор Солдат (Інгулець)
26 років, 22 матчі – 1 гол – 2 асисти

Віддаємо належне, перш за все, стабільності і універсалізму цього захисника. У Першій лізі він уже збагнув багато, а коли в цьому році переходив з Десни в Інгулець в пошуках ігрової практики і кращого статусу, проявив себе командним гравцем. Грав, де треба (благо, в його інструментарії – будь-яка оборонна позиція). Став одним з лідерів за кількістю проведених матчів у своїй новій команді. Завжди готовий підтримати атаку (ми пам’ятаємо – в Інгульці позиція крайнього захисника часто має на увазі відповідальність за всю бровку). Ефективний при підключеннях, не соромився демонструвати свій потужний удар.

Євген Запорожець (“Інгулець”)
23 роки, 19 матчів – 1 гол – 2 асисти

Треба віддати належне тренерському штабу Інгульця – при новій тактиці пережили справжнє оновлення і переродження давні лідери команди. Той же Запорожець, головний старожил колективу, раніше грав більше ортодоксального центрального півзахисника, проте в нових побудовах знайшов себе в якості атакувального хава і навіть інсайда. Євген пропускав через себе більшість атак команди і на пару з Клименком відрізнявся такою якістю, як проникаючий пас в штрафну з середньої дистанції. Диригуючи грою своєї команди, Запорожець показав себе футболіст, у якого покращується володіння м’ячем, удар, загострення. Може ще більше.

Олександр Акименко (Інгулець)
32 роки, 22 матчі – 15 голів – 2 асисти

Акименко – найкращий із чинних першолігових бомбардирів. Він ближче всіх до історичних рекордів. Однак, навіть знаючи його статус і клас, треба сказати, що він зумів здивувати в Інгульці. Олександр сповна користувався рівнем оточення і амбіцій клубу. Багато загострював, не боявся йти в дриблінг і імпровізувати. Заробив, мабуть, більше за інших стандартів (в тому числі, лідер по заробленим пенальті). Став найчастішим в лізі пенальтистом. Зимує лідером гонки бомбардирів – і це цілком закономірно. При цьому грає не на себе, а на команду, хоча, звичайно, повинен розділити честь кращого бомбардира з колективом, який багато зробив для такого результату.

birrn-pivv

 SportArena

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні