Київське «Динамо» у Кропивницькому перемогло «Зірку»

fcz-dkУ матчі 16-го туру УПЛ кропивницька «Зірка» вдома приймала київське «Динамо».
У звітному матчі наставники обох команд не могли задіяти основних гравців. Втрата Тараса Качараби для захисту «Зірки» дорого коштувала. Також не могли господарі розраховувати на сьогоднішнього іменинника нападник Ішема Амдауї. Гості на матч вийшли досить налаштованими, намагаючись зменшити відставання від «Шахтаря», що вчора зазнав поразки. Перша половина матчу у виконанні футболістів «Динамо» була досить потужною. Вже на 10-ій хвилині матчу Пиварич зі штрафного поцілив у ближню штангу воріт.
На 21-ій хвилині матчу після передачі Віталія Буяльського Мбокані пробив поруч з ближнім кутом воріт Євгена Паста. А через дві хвилини Мбокані свого досягнув: після подачі з кутової позначки виграв «другий поверх» і відкрив рахунок на табло стадіону «Зірка». А ще через чотири хвилини неймовірну реакцію продемонстрував голкіпер господарів Євген Паст, «потягнувши» удар Віктора Циганкова. А на 31-ій хвилині Мбокані подвоїв рахунок: Микола Морозюк з правого флангу виконав передачу і Мбокані замкнув дальню штангу воріт. Через три хвилини Євген Паст «потягнув» удар Віктора Циганкова. Наприкінці першого тайму матчу кропивницька «Зірка» створила напівмомент: після передачі Івана Цюпи Глєб Рассадкін в один дотик не переправив м’яч у ворота киян.
Активно другий тайм розпочала кропивницька команда. На 49-ій хвилині Павло Полегенько виконав хорошу передачу на Чичикова, але в Олексія удар не вийшов – набагато вище воріт. Через хвилину Сергій Петров підступно пробив у кут воріт – голкіпер гостей з труднощами перевів м’яч на кутовий.
На 57-ій хвилині зустрічі після помилки Олександра Маткобожика Мбокані «вибачив» господарів. А на 75-ій хвилині господарів після удару Мораєса «врятував» каркас воріт. Через пару хвилин Павло Полегенько, «спіймавши м’яч зльоту», пробив поруч з дальньою штангою воріт київської команди. А після чудової передачі Морозюка Гонсалес пробив вище дев’ятки воріт господарів. Матч завершився з рахунком 2:0 на користь київської команди.

У наступному турі, 26 листопада, кропивницька «Зірка» на виїзді зіграє з луганською «Зорею».
«Зірка» (Кропивницький) – «Динамо» (Київ) – 0:2 (0:2) (Мбокані, 23, 31)
“Зірка”: Паст, Цюпа, Чічіков, Ковальов, Пепе (Малиновський 46), Петров (Прядун 61), Рассадкін, Маткобожик, Загальский, Полегенько, Драченко (Гедж 77)
“Динамо”: Бущан, Мбокані (Бєсєдін 83), Кадар, Хачеріді, Буяльський, Гонсалес, Піваріч, Циганков (Корзун 87), Мораес (Шапаренко 90+1), Морозюк, Шепелев
Попередження: Хачеріді 7

Портал «Спортивна Кіровоградщина»

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні