Про успішний розвиток велоспорту у селі Мошорине Знам’янського району

IMG_1974Як вже повідомляв портал «Спортивна Кіровоградщина», 13 жовтня у селі Мошорине відбулася Відкрита Першість Знам’янської районної КДЮСШ з велоспорту на Кубок «Рос Агро».
Велоспортсмени з села Мошорине із населенням дві тисячі осіб гідно виступають не лише на обласних змаганнях, а й на всеукраїнських, успішно представляючи Кіровоградську область. Вдумайтесь, будь ласка, у наступні цифри. Лише за два останні роки виключно на Чемпіонатах України здобули аж 115 нагород, з яких 55 золотих.

Kuva-sПро розвиток велоспорту у Мошориному розповів організатор змагань, тренер-викладач Знам’янської районної КДЮСШ, Вадим Миколайович Кива.

– Змагання є традиційними. Проводяться сьомий рік поспіль до Дня села. Ми починали в іншому віці. Нині велотраса зроблена у центрі села Мошорине. Змагання проводяться на підтримки ТОВ «Рос Агро» (виконавчий директор Петро Гетьманець) та сільської ради (голова Олексій Кондратенко). Традиційно приїжджають до нас спортсмени не лише з Кіровоградської області, а й з Полтавської. Цього року була накладка: наші змагання проходили 13 жовтня, а 14-15 жовтня – у Світловодську. Варто було спортсменам готуватися і до них. По цій причині до нас не приїхали велоспортсмени з Кременчука. Тому не всі приїхали, хто бажав. Загалом же змагання зібрали близько ста учасників.

– Рівень спортсменів був високий?
– Так. Участь брали 5 майстрів спорту України. Олександр Шевченко та Віра Борисюк з нашого села. Костянтин Дахновський, Олена Гуцан та Ігор Крот з Кропивницького. Також виступали кандидати у майстри спорту України та молодь, яка набирається досвіду.

IMG_8955

– Які перспективи розвитку велоспорту у Мошориному?
– Є перспективна молодь, що бажає займатися велосипедним спортом. Є чимало бажаючих, але не вистачає велосипедів. Цей вид спорту не дешевий. Проблеми з коштами є по всій Україні для розвитку велоспорту. Виходимо з цього положення, ремонтуючи велосипеди. У придбанні та ремонті велосипедів значну допомогу надає ТОВ «Рос Агро». Також маємо проблеми із забезпеченням транспортом для поїздок на змагання та тренувальні заїзди.

– Велоспорт визначає долю спортсменок. Погоджуєтеся з цим твердженням?
– Так. Велоспорт нашим велоспортсменам дає путівку у майбутнє життя. Доводимо до певного віку і даємо можливість продовжити своє навчання у Білій Церкві чи Києві, де кращі умови для займання улюбленою справою. Такі наші реалії.

Портал «Спортивна Кіровоградщина»

 24 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні