Кращі спортсмени Кіровоградщини, України та Світу за версією «Спортивної Кіровоградщини»

savchenkoПропонуємо Вашій увазі трійки кращих спортсменів 2014 року Кіровоградщини, України та Світу за версією головного редактора порталу «Спортивна Кіровоградщина» та спортивного оглядача газети «Наша Знам’янщина» Віктора Слюсаренко.

На Кіровоградщині:
1. Микола Савченко (греко-римська боротьба). Член збірної команди України, майстер спорту міжнародного класу знам’янчанин Микола Савченко (його тренують Заслужені тренери України Юрій Клюка і Олег Баламутов) в грудні завоював Кубок України з греко-римської боротьби. Але найбільший його успіх цього року був у жовтні (чемпіонат Світу відбувався в США): Микола став чемпіоном світу серед військовослужбовців.
2. Дмитро Яковенко (легка атлетика, стрибки у висоту). Влітку 2014 року з результатом 2.20 м Дмитро виграв домашній чемпіонат України. Ще раніше він став переможцем командного Чемпіонату України.
3. Іван Дяченко (гирьовий спорт). Працівник Бобринецького райвідділу міліції Іван Д’яченко на чемпіонаті Світу з гирьового спорту, що проходив на початку жовтня у місті Сан-Дієго (Каліфорнія, США), здобув перше місце у ваговій категорії до 70 кілограмів у чоловічому двоборстві (поштовх, ривок).

На Україні:
1. Володимир Кличко (бокс). В 2014 році Володимир провів два поєдинки, в яких здобув впевнені перемогу у п’ятих раундах, нокаутувавши болгарина Кубрата Пулєва та австралійця Алекса Леапая. В цих боях Володимир відстояв свої чемпіонські титули.
2. Валентина Семеренко (біатлон). На Олімпіаді в Сочі Валентина завоювала золоту нагороду в естафеті. На разі Валентина є лідером жіночої збірної України і вдало виступає на поточному Кубку Світу.
3. Юрій Чебан (веслування). Олімпійський чемпіон Лондона-2012 та бронзовий призер Пекіна-2008 Юрій Чебан здобув золоту медаль на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное в Москві. Український каноїст Юрій Чебан виграв фінальний заїзд на 200 м, випередивши росіянина Олексія Коровашкова лише на 0,01 сек (переможця визначилися завдяки відеоповтору).

В Світі:
1. Дар’я Домрачева (біатлон). Після невдалого спринту (9 місце) на Олімпіаді в Сочі Дар’я в гонці переслідування відіграла відставання і стала виграла гонку. В наступних двох гонках (в індивідуальній гонці та мас-старті) білоруська спортсменка святкувала впевнені перемогу, ставши трикратною Олімпійською чемпіонкою в Сочі.
2. Уле-Ейнар Бйорндален (біатлон). Для 40-річного норвезького біатлоніста Уле-Ейнара Бйорндалена Олімпійські ігри в Сочі були п’ятими в кар’єрі. На цих іграх він завоював два золота (у спринті та естафеті). Бйорндален став найтитулованішим учасником Зимових Олімпіад – на рахунку норвежця вісім золотих, чотири срібних та одна бронзова медаль.
3. Льюїс Хемілтон (автоспорт, Формула-1). Британець Льюїс Хемілтон вдруге завоював звання чемпіона «Формули 1». У цьому сезоні Хемілтона отримав 11 перемог. До речі, перший раз чемпіоном «Формули 1» Льюїс Хемілтон був ще в 2008 році.

Відзначимо, що наші номінанти за версію Віктора Слюсаренко розміщені в матеріалі “В погоне за героями 2014-го” газети “Україна Центр”.

 28 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.