Ще одна команда з Кіровоградщини залишила Кубок України

fc_IngyletsВслід за кропивницькою «Зіркою» на стадії третього попереднього етапу Кубок України залишив «Інгулець» з селища Петрове.
Ні в основний, ні у додатковий, час зустрічі забитих м’ячів глядачі на стадіоні «Інгулець» у Петровому сьогодні не побачили. Тренерські штаби обох команд у звітному матчі задіяли найближчий резерв, давши відпочинок основним виконавцям.
На старті зустрічі перший напівмомент створили гості: після прострілу Кирила Матвєєва надійно зіграв голкіпер «Інгульця» Єгор Попович. З 10-ої хвилини зустрічі господарі перехопили ініціативу і більше контролювали м’яч, але у гострі моменти не могли її втілити. Заробляли кутові, які до успіху не призводили. На 33-ій хвилині зустрічі постріл Джаби Фхакадзе не зуміли замкнути Павло Бесараб і Роман Світличний.
Другий тайм матчу пройшов більш «живіше». На стартових хвилинах другої половини зустрічі більше атакували господарі. Активно діяв лівий фланг атаки, на якому гру загострював Ігор Коцюмака. Після одного з його пострілів один з його партнерів мав замикати дальню штангу воріт, але не зміг. А на 57-ій хвилині матчу Джаба Фхакадзе, замикаючи подачу на дальній штанзі воріт, з близької відстані пробив вище воріт. На шістдесятій хвилині матчу тренерський штаб «Арсеналу» вирішив переломити хід поєдинку, випустивши на заміну основних гравців своєї команди Адерінсола Есеолу та Старгородського. Набігаючи наперед, відзначимо, що ставка на Есеолу (після виступу у кропивницькій «Зірці» Есеола повернувся до киян і добре влився в колектив, забивши кілька м’ячів) не зіграла. Він отримав пошкодження у одному з епізодів матчі і був замінений у компенсовані хвилини основного часу зустрічі. На 66-ій хвилині матчу нападник гостей загрожував воротам «Інгульця»: Артем Пилипенко головою пробивав, але надійно зіграв голкіпер господарів Єгор Попович.
Зазначимо, що футболісти «Арсеналу» останні 25 хвилин основного часу матчу досить грубо грали, намагаючись зупиняти швидкі контрвипади футболістів «Інгульця». Ці грубі дії призвели до травми Гіоргі Кобуладзе. На 78-ій хвилині матчу Артем Старгородський досить грубо збив Ніку Січінаву. Після надання медичної допомоги Ніка все ж зумів дограти зустрічі. Також в одному з епізодів від Олександра Шевченка перепало Олександру Медведєву. У боротьбі, грубостях та зупинках у грі завершився основний час матчу.
У першому овертаймі теж вистачало зупинок і виходів медичних працівників обох клубів. Віталій Рябушко отримав травму і не зміг продовжити матч. Наприкінці тайму Артем Пилипенко отримав травму і гості залишилися у меншості. Відзначимо, що Пилипенко 12 хвилин отримував медичну допомогу і за чотири хвилини до завершення додаткового часу зумів повернутися у гру. На 101-ій хвилині матчу Ніка Січінава здійснив індивідуальний прохід, на фланзі обігравши двох опікунів, пробивав з гострого кута по воротах гостей – у останню мить під м’яч кинувся Андрій Домбровський, заблокувавши удар грузинського легіонера «Інгульця».
У другому овертаймі господарі 11 хвилин мали перевагу у одного гравця і «просиділи» на воротах гостей, але безрезультатно. Футболісти «Арсеналу» зуміли протриматися до завершення овертайму.
Долю путівки до наступного раунду Кубка України вирішувала серія післяматчевих пенальті. Першим до «точки» підійшов Роман Гончаренко – він пробив у правий від голкіпера кут воріт – Дмитро Іванов не вгадав напрямок польоту м’яча. У відповідь Максим Боровець потужно пробив у кут і Єгор Попович ледь не дістав м’яч, реагуючи по удару. Елла Кен і Роман Світличний пробили у схожій манері – потужно під перекладину воріт. Артем Пилипенко забив «паненкою», а Олександр Вечтомов – у лівий від голкіпера кут воріт. Після удару Романа Локтіонова м’яч від рук голкіпера влетів у сітку воріт. Руслан Черненко розвів голкіпера та м’яч по різним кутам воріт. Ніка Січінава пробив по центру воріт, а Артем Старгородський – під праву штангу воріт від голкіпера. Після по 5 реалізованих пенальті команди мали пробивати до «першого не забитого». І, на жаль, не пощастило господарям: голкіпер «Арсеналу» Дмитро Іванов потягнув удар Олександра Медведєва у правий від себе кут воріт. Сам же Дмитро Іванов потужним ударом по центру воріт забив переможний пенальті та приніс перемогу киянам – 6:5. То ж «Арсенал» вийшов до 1/8 фіналу Кубка України, а «Інгулець» має зосередитися лише на Чемпіонаті України серед команд Першої ліги.

«Інгулець» – «Арсенал-Київ» – 0:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0) (по пен 5:6)
«Інгулець»: Попович, Гончаренко, Рябушко (Росляков, 98), Елла Кен, Медвєдєв, Кобуладзе (Омельченко, 70), Коцюмака, Світличний, Січінава, Бесараб, Фхакадзе (Локтіонов, 70).
«Арсенал-Київ»: Іванов, Дмитренко, Насімі, Вечтомов, Шевченко, Черненко, Матвєєв, Домбровський, Ібадов (Есеола, 60; Боровець, 90+3), Косован (Старгородський, 60), Пилипенко.

 22 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні