Сергій Нечмоня: Все-таки Вадим увійшов до вісімки кращих дзюдоїстів Світу

NechmonyaНаставник Вадима Велкова Сергій Нечмоня прокоментував виступ свого підопічного на юнацькому чемпіонаті світу у Чилі.

– Завоювати медаль було б чудово, але загалом добре, що є результат. Все-таки Вадим Велков увійшов до вісімки кращих дзюдоїстів Світу, а це серйозний успіх для нашої обласної федерації. Мій підопічний провів чотири сутички з сильними суперниками, набрався досвіду. Десь на його боротьбу вплинуло хвилювання. Є матеріал, є над чим працювати. Майбутнє вселяє оптимізм, але треба ще більше тренуватися.

Якби Вадим переміг литовця, переможця кубків Європи у Німеччині та Чехії, Емілса Геркенса, то за вихід до фіналу довелося б зустрітися з сильним японцем, однак через поразку йому в суперники дістався росіянин, бронзовий призер кадетського чемпіонату Європи-2017 Валерій Ендовітський. Він для кропивницького дзюдоїста – незручний суперник. Саме цей росіянин зупинив Вадима Велкова на шляху до п’єдесталу під час цьогорічного кадетського чемпіонату Європи U-18 у Каунасі. Загалом Вадим посів те місце, яке нині відповідає його рівню майстерності. Всі суперники, яких він переміг, були не зі слабких. Казах Бекарис Садуакас – чемпіон Азії, п’ятий у рейтингу, прибалт Емілс Геркенс – у рейтингу четвертий, росіянин Валерій Ендовітський – перший.
За певних обставин у Вадима були шанси стати третім, але то вже умовності. Він побачив свої помилки, отримав додаткову мотивацію. Я як тренер бачу на що треба звернути увагу при підготовці. Будемо працювати далі!

Дзюдо Центр

 19 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні