Огляд білоруських ЗМІ після матчу БАТЕ – Олександрія

fc_olexandЗагальний тон білоруських ЗМІ за підсумками зустрічі БАТЕ – “Олександрія” (1:1) логічний: команда Алєксандра Єрмаковіча провела чи не найкращий матч, і тепер за позитивний результат для борисівського колективу в повторному поєдинку є побоювання.

Крім того, багато хто відзначає слабку гру на правому фланзі оборони БАТЕ захисника Баги, що нас має тішити в світлі дзеркально класного виступу його опонентів – Бацули та Цурікова.

Олєг Шепєлюк з Football.by пише, що “Олександрія” нічим не здивувала, і нічию можна розглядати, як показник нинішнього рівня борисівського гранда.

1:1 - робочий рахунок напередодні другої гри. Огляд білоруських ЗМІ після матчу БАТЕ - Олександрія - изображение 1

“Вивчаючи “Олександрію” для традиційного представлення, я зробив висновки: майстрів високого рівня в складі немає, а козирі “жовто-чорних” це самовіддача, ігрова дисципліна, бажання не поступитися. Все це помножене на “фізику”, – зазначає автор. – “Олександрія” такою командою і постала. За винятком першої чверті ігрової години. Поки у них був мандраж, господарі переважали суперника на голову. Все змінилося тоді, коли підопічні Володимира Шарана взяли себе в руки. І з’ясувалося, що чемпіон Білорусі нітрохи не кращий за п’яту (на сьогодні — десяту) команду України.

І нехай не виходило б в атаці, так ще і оборона помилялася. Більшість проблем визрівало на правому фланзі, за який відповідальний був Бага. Високорослий екс-хавбек не встигав накривати опонента, помилявся з вибором позиції, даючи можливість створювати небезпеку біля воріт БАТЕ.

Так і не вдалося побачити, — як же БАТЕ вирішив взяти українську оборону. “Олександрія” не здивувала ні на йоту. Все, про що говорили перед матчем, було продемонстровано. Але чому БАТЕ, вивчав суперника два тижні, так і не зумів нічого протиставити йому? Може тому, що нітрохи не сильніший?”.

На білоруській “дочці” російського сайту Тribuna.com висловлюють побоювання напередодні матчу-відповіді.

1:1 - робочий рахунок напередодні другої гри. Огляд білоруських ЗМІ після матчу БАТЕ - Олександрія - изображение 2

“Стрьомно перед поїздкою до Олександрії. Після голу у гостях шанси українців на вихід до групи Ліги Європи стали трохи вищими, – пише Алєксандр Івулін. – БАТЕ почав дуже здорово. Концентрацію [борисовчани] стали втрачати практично відразу після голу. Відкривши рахунок, вони чомусь віддали м’яч супернику. Замість того щоб добивати українців, “жовто-сині” заспокоїлися і стали вести себе навіть з якоюсь вальяжністю.

Пропущений м’яч відправив БАТЕ в нокдаун. Намацати свою гру команда так і не зуміла. “Олександрія” в кращих традиціях “Городеї” [середняк білоруського чемпіонату] поставила “автобус” у своєму штрафному. Гості діяли дуже організовано. Щоб хоч якось розхитати оборону, борисовчанам доводилося подовгу перекочувати м’яч на своїй половині. Це не подобалося глядачам, які часом замість того, щоб підтримати улюбленців, їх освистували. Від уболівальників “жовто-синіх” діставалося і воротареві гостей, який примудрявся вводити м’яч у гру мало не по хвилині”.

Прес-служба борисівського клубу несподівано Man of the match назвала арбітра зустрічі. В іншому, звіт витриманий в класичній для головних клубних “рупорів” етиці про нефарт і все ще непогані шанси на прохід.

1:1 - робочий рахунок напередодні другої гри. Огляд білоруських ЗМІ після матчу БАТЕ - Олександрія - изображение 3

“У дебюті зустрічі мав місце досить сумний для “жовто-синіх” епізод. В центрі поля сфолив Басов на Алєксандрє Володько. Гра продовжилася, БАТЕ був з м’ячем. Наднебезпечний рейд перервав… свисток угорського арбітра Богнара. Той прийняв класичне рішення на користь команди, що провинилася. Картка порушнику стала слабкою втіхою борисовчанам, які втратили дуже хороший шанс повісті.

Варто віддати належне українцям. [Гол] додав їм сил. “Городяни” стали набагато активніше йти вперед і чинити тиск на ворожі володіння. Гості непогано освоїлися на полі “Борисов-Арени” і вже в першій половині пускалися на футбольні хитрощі – гравці багато падали і довго лежали без видимих причин. Та й взагалі до суддівства у цей вечір виникало чимало запитань. У другому таймі темп гри помітно впав. Все-таки погода була досить задушливою. До того ж обидві команди намагалися уникнути зайвого ризику.

Втім, швидко стало очевидно, що господарі незадоволені рахунком 1:1 набагато більше, ніж “жовто-чорні”. БАТЕ подовгу почав володіти м’ячем. Шкода, це не приносило видимих дивідендів. До того ж часом продовжував бешкетувати угорський арбітр.

“Олександрія” почала покладатися тільки на контратаки. Які, до речі, після антракту втратили швидкість і гостроту. Наш тренерський штаб, навпаки, робив усе, щоб розігнати гру. 1:1 – не ідеальний, але робочий рахунок напередодні поєдинку у відповідь”, – повідомляє офіційний сайт клубу.

Дмітрій Руто з Оffside.by встигав не лише стежити за грою, але також за українськими вболівальниками, яким чимало місця відведено в огляді гри.

1:1 - робочий рахунок напередодні другої гри. Огляд білоруських ЗМІ після матчу БАТЕ - Олександрія - изображение 4

“В Україну команда Алєксандра Єрмаковіча відправиться зовсім не в ролі фаворита. Перший поєдинок раунду плей-офф Ліги Європи виявився набагато важчим, аніж цього очікували вболівальники.

Піднялися глядачі зі своїх місць, злетіли вгору шалики БАТЕ. Те ж саме зробили і зайняли свої місця вболівальники “Олександрії” у віп-ложі та на фан-секторі. Знайти там людину без зелено-жовтого шарфа було неможливо. Кожен з них, безсумнівно, приїхав побачити перемогу команди Володимира Шарана і наближення до першої в історії клубу групи Ліги Європи, – пише автор. – Не стало здивуванням, що саме білоруси пішли в атаку з перших же хвилин. Тут можна сказати, що і домашнє поле, і свої глядачі, але головне, що було на боці БАТЕ, це, мабуть, багатий єврокубковий досвід.

Оголилися фанати української команди й отримували задоволення і від погоди, і від гри своєї команди. Від запалу першої 10-хвилинки у БАТЕ не залишилося і сліду. Підопічні Володимира Шарана встигали і атакувати, і бити, і заробляти кутові. Та й ззаду нічого не дозволяли суперникові.

Після виходу з роздягальні [на другий тайм] проблеми в атаці у “жовто-синіх” залишилися. Так, команда Алєксандра Єрмаковіча практично зовсім залишила без м’яча суперника, але який сенс, якщо при цьому не вдається зробити навіть акцентований удар по воротах.

Заспівали фанати “Олександрії”, у передчутті чергової нічиєї своєї команди в цій Лізі Європи. І всі приводи для таких думок давали їм борисовчани: перекочування м’яча поперек поля укупі з безадресними навісами – все, що могли створити “жовто-сині” в кінцівці зустрічі. Схоже, трибуни вже слабо вірили в перемогу. Хтось став залишати свої місця вже до фінального свистка, хтось сумно сидів, опустивши додолу очі. БАТЕ знову подарував своїм уболівальникам нервовий тиждень в очікуванні поєдинку – в Олександрії – де буде набагато важче”.

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні