«Інгулець» здобув мінімальну перемогу над одеською «Жемчужиною» (+фото)

fc_IngyletsУ Петровому «Інгулець» провів перший домашній офіційний матч у сезоні 2017/2018 років.

Це сталося у рамках 2-го туру Чемпіонату України серед команд Першої ліги: «Інгулець» приймав одеську «Жемчужину». Для одеситів цей сезон є дебютним у Першій лізі. У історії протистоянь «Інгульця» та «Жемчужини» до звітної зустрічі було 5 матчів: по два у Другій та аматорській лігах, а також одна контрольна зустріч.
Аналізуючи стартовий склад одеситів, помічаємо екс-гравця «Інгульця» Дмитра Клімакова. А от новобранець команди В’ячеслав Акімов (раніше грав у «Говерлі», «Десні», «Миколаєві», «Іллічівці», «Геліосі»), який підписав контракт із «Жемчужиною» кілька днів тому, з перших хвилин матчу на футбольне поле не вийшов; за 13 хвилин до завершення основного часу замінив Руслана Паламаря. У порівнянні з матчем першого туру наставники обох команд вирішили внести не значні зміни у переможні склади: у одеситів лише одна зміна сталася (замість Станіслав-Нурі Малиша, який залишився на лаві запасних, з’явився Денис Долінський), а в «Інгульця» — дві (Олег Синьогуб не потрапив до заявки команди на звітну гру, а Олексій Павелько залишився на лаві запасних – з перших хвилин на футбольне поле замість них вийшли Владислав Лупашко і Віталій Рябушко).
Звітний матч команди розпочали без розвідки. Футболісти «Інгульця» з перших хвилин більше контролювали м’яч, намагаючись загострити гру біля воріт суперника. Вже на 5-ій хвилині матчу біля воріт Євгена Ширяєва виник перший напівмомент: після подачі Віталія Рябушка зі штрафного Олександр Акименко на мить розминувся з м’ячем на дальній штанзі воріт. Через пару хвилин одесити відповіли своїм моментом: Руслан Паламар зі штрафного поцілив у ближню дев’ятку воріт – голкіпер «Інгульця» Геннадій Ганєв відвів загрозу воротам.
На десятій хвилині зустрічі нападник господарів Олександр Акименко не очікував помилки голкіпера суперника на виході (за межами штрафного майданчику ударом головою «запалив свічку» в опорній зоні) і в один дотик ударом головою намагався перекинути голкіпера «Жемчужини», але не зумів. На 15-ій хвилині матчу після подачі з правого флангу атаки Михайло Шестаков в один дотик пробив поруч з дальньою штангою воріт «Інгульця». Через пару хвилин Віталій Рябушко у лівій частині штрафного майданчику гостей приборкав м’яч і другим дотиком пробив над перекладиною воріт Євгена Ширяєва.
А на 27-ій хвилині матчу господарі відкрили рахунок на табло стадіону «Інгулець» у селищі Петрове: проникаючою передачею Елла Кен вивів Олександра Акименка на «побачення» з голкіпером «Жемчужини»: нападник «Інгульця» переграв Євгена Ширяєва. Як виявилося в подальшому це був єдиний м’яч у звітній грі і приніс перемогу господарям. Хоча змінити рахунок на табло могли як футболісти «Інгульця», так і «Жемчужини». На сороковій хвилині зустрічі Євген Ширяєв. зігравши як останній захисник, на мить випередив Олександра Акименка. А наприкінці першої половини матчу після передачі Ігоря Солдата Віталій Рябушко увійшов у штрафний майданчик суперника, обігравши захисника, прострілював паралельно воротам гостей – захисник «Жемчужини» зумів перехопити передачу Віталія.
Другий тайм матчу активніше розпочали футболісти «Жемчужини». Голкіпер «Інгульця» врятував свою команду після потужного удару Руслана Паламаря. Через хвилину на дальній штанзі господарів відверто «вибачив» Анатолій Діденко, який головою не поцілив у створ воріт з вигідної позиції. Ще один небезпечний момент стався біля воріт господарів за участі Михайла Шестакова і Дениса Долінського – Денис з передачі Михайла пробив поруч зі штангою воріт Геннадія Ганєва. На 52-ій хвилині матчу Елла Кен перехопив м’яч на половині поля суперника і віддав передачу на Акименка – Олександр не зумів переграти останнього захисника суперника, втративши м’яч. Через три хвилини Дмитро Поспєлов не влучно замкнув дальню штангу воріт.
Денис Долінський за меж штрафного майданчику потужно пробив у ближній нижній кут воріт – Геннадій Ганєв з труднощами перевів м’яч на кутовий. Активно увійшов у гру Ніка Січінава. Він вже у першій атаці за його участі міг відзначитися Елла Кен: Ніка по лівому флангу пройшов майже все поле і виконав хорошу передачу – Елла Кен ударом через себе влучив у Олександра Акименка у центрі штрафного майданчику, який перебував у положенні поза грою. Цим ця контратака і завершилася.
Останні 20 хвилин матчу видалися досить нервовими. Гості намагалися уникнути поразки, але їм це не вдалося. Хоча до напружених хвилин ситуацію господарі могли не доводити, якби забили другий м’яч у ворота суперника. Олександр Акименко мав можливість оформити дубль, але, вийшовши під кутом на ворота один на один з голкіпером одеситів, не зумів його переграти. Наприкінці матчу голкіпер «Інгульця» Геннадій Ганєв виручив свою команду, парирувавши удар Євгенія Потароченка за меж штрафного майданчику.
Підсумовуючи матч, відзначимо, що перша половини зустрічі пройшла за явної переваги господарів: кращий контроль м’яча, більше створених небезпечних моментів. Після перерви гості більше грали «першим номером»; господарі сподівалися на свої контратаки, які могли принести успіх. Глядачам на стадіоні не було часу нудьгувати; футболісти обох команд порадували чималою кількістю цікавих моментів. Матч завершився мінімальною перемогою «Інгульця» — 1:0. Це вже друга перемога «Інгульця» у цьому сезоні.
Матч «Інгулець» — «Жемчужина» українські любителі футболу мали можливість переглянути у прямій трансляції на телеканалі «Хsport» за підтримки агрофірми «П’ятихатська». Також заплановано проведення на цьому телеканалі прямої трансляції матчу другого попереднього етапу Кубка України «Інгулець» — ФК «Полтава», який відбудеться 26 липня. Початок о 18.00.

«Інгулець» — 1:0 (1:0) (Акименко, 27)
«Інгулець»: Ганєв, Солдат, Запорожець (Павелько, 73), Коцюмака (Шарко, 90+3), Гончаренко, Елла Кен (Світличний, 89), Клименко, Рябушко (Січінава, 56), Павлов, Лупашко, Акименко (Мішуренко, 79)
«Жемчужина»: Ширяєв, Клімаков, Поспєлов, Потароченко, Шестаков, Паламар (Акімов, 77), Курко, Вдовиченко, Долинський, Діденко (Лазарович, 57), Георгієв (Горбовский, 68)
Попередження: Рябушко, 54; Клименко, 74; Коцюмака, 90; Шарко, 90+4 – Клімаков, 65; Акімов, 83; Потароченко, 90+2.

2017-07-22-2

2017-07-22-3

2017-07-22-4

2017-07-22-5

Офіційний сайт ФК Інгулець

 13 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні