Владислав Лупашко: У мене вистачало пропозицій продовження кар’єри

fc_IngyletsВладислав Лупашко у спілкуванні з клубною прес-службою розповів про свій перехід до «Інгульця» та поділився враженнями від матчу з «Авангардом».

– Як виник варіант переходу до команди «Інгулець»?
– Добре знайомий з головним тренером «Інгульця» Сергієм Дмитровичем Лавриненком по кропивницькій «Зірці». Підтримував з ним зв’язок. Цього літа, коли залишив команду з Кропивницька, у мене вистачало пропозицій продовження своєї футбольної кар’єри. Були пропозиції із закордону. З однією пропозицією не склалося, з іншою були сумніви, а час йшов. Були шанси пограти у чемпіонатах Фінляндії та Білорусії. Але я вирішив не чекати вирішення питання можливого там продовження кар’єри. Відкликнувся на пропозицію Сергія Дмитровича. Пару днів обговорювали умови контракту. Поспілкувалися з президентом ФК «Інгулець» Олександром Григоровичем Поворознюком. Ми прийшли до спільного знаменника і так я став гравцем ФК «Інгулець».

– ФК «Інгулець» розташовується не у місті. Вас це не тривожило?
– Я знав куди їду. Знав які там умови: що є там, чого немає. Маю готуватися до матчів. Задоволений, що буду працювати під керівництвом кваліфікованих тренерів. Даю слово, що своїм прикладом буду показувати – я не зірка, я такий же як всі. З багатьма теперішніми партнерами добре знайомий, з кількома з них грав вже. Я і раніше переглядав матчі за участі «Інгульця», переживав на тренерів, з якими я працював у «Зірці». Добре знайомий з манерою гри «Інгульця».

– У складі «Інгульця» Ви дебютували у матчі з «Авангардом», вийшовши на заміну. Поділіться, будь ласка, своїми враженнями від переможного матчу з краматорцями.
– Матч з краматорським «Авангардом» був не простим, хоча по рахунку може цього і не можна сказати. Ми надійно зіграли в обороні, не дозволивши футболістам «Авангарду» створити бодай щось попереду. Вийшло забити – це заслуга, перш за все, тренерського штабу. Вони нам чітко вказали на слабкі місця суперника, зокрема на гру при стандартних положень. Саме після них і були забиті перші два м’ячі. Хлопці молодці, що виконали установку на гру. Також, користуючись нагодою, хочу привітати Олександра Акименка та Віталія Павлова з дебютними забитими м’ячами у футболці «Інгульця». Бажаю Олександру, як нападнику, набрати результативний хід.

– У своїй футбольній кар’єрі Ви грали як у першій лізі, так і у еліті українського футболу. Влітку 2016 року разом із «Зіркою» вийшли до Прем’єр-Ліги України. І нині знову граєте у першій лізі. На Вашу думку, наскільки змінився рівень першої ліги з того часу.
– І нині рівень гри команд Першої ліги залишається високим. У сезоні 2015/2016 роках «Зірка» була явним фаворитом. У минулому сезоні таким фаворитом був маріупольський Іллічівець». У нинішньому сезоні в Першій лізі складно виокремити фаворита; лише пройшов один тур. Маємо приблизно рівні команди. То ж маємо очікувати досить цікавий чемпіонат. Міцними є команди «Рух» і «Десна», але складно сказати з впевненістю, що вони будуть лідерами чемпіонату. Проаналізуємо кілька матчів першого туру. Чернігівська «Десна» не впевнено перемогла луцьку «Волинь». З «Черкаського Дніпра» пішло кілька основних футболістів, а він зумів, програючи з рахунком 0:2, здобути вольову перемогу – 3:2. З «Оболоні-Бровар» пішло кілька виконавців. По при це ця команду зуміла відібрати очки у «Арсеналу-Київ». І «Авангард» не буде хлопчиками для биття. Там працює амбітний тренер і команда по ходу сезону підніматися у турнірній таблиці.

– У наступному турі на «Інгулець» чекає домашнє протистояння з одеською «Жемчужиною». Що можете сказати про майбутнього суперника?
– «Жемчужина» — новачок Першої ліги. Мало що знаємо про одеську команду. Вона є «темною конячкою». З новачками ліги не легко грати. До матчу з «Жемчужиною» ми маємо більш ретельніше готуватися, ніж до зустрічі у Краматорську. «Жемчужина» у першому турі здолала «Миколаїв», який у літнє міжсезоння підсилився. Одеситів не можна не дооцінювати.

Офіційний сайт ФК Інгулець

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні