Емоційна перемога кропивницького БК “Золотой Век”

zolotoy_vekУ першій зустрічі туру чемпіонату України серед команд Вищої ліги (2-й етап) «Золотой Век» на власному майданчику впевнено здолав «Львівську Політехніку» – 97:78 (22:24, 30:21, 27:15, 18:18).

З перших секунд сьогоднішнього протистояння гості намагалися нав’язати боротьбу команді Андрія Бєлозерського. І в першій чверті галичанам це частково вдалося. В середині стартової десятихвилинки гравці «Політехніки» повели в рахунку з 5-очковою перевагою – 18:13. В цей момент Андрій Бєлозерський взяв тайм-аут, який суттєво допоміг кропивницьким баскетболістам: після тренерських коректив господарі заграли впевненіше і дуже швидко наздогнали суперників у рахунку. Однак на першу перерву в зустрічі львів’яни все ж таки пішли в ролі лідера – 24:22.

У другій чверті гравці «Золотого Века» швидко ліквідували відставання і за рахунок дальніх точних кидків Богдана Сосоя, Гліба Бузка й Олексія Масальського закінчили першу половину гри з 7-очковою перевагою.

Після великої перерви господарів було вже не зупинити. Не завжди справедливі на думку кропивничан суддівські рішення по відношенню до «Золотого Века», а також місцями груба гра збоку суперників неабияк розізлили наших баскетболістів. На всі ці подразники команда Андрія Бєлозерського відповіла у притаманному собі стилі: провела ряд результативних атак  і надійно відіграла в обороні. Це дозволило господарям фактично зняти всі питання стосовно переможця ще в третій чверті. В кінцівці протистояння активізувалися й вболівальники, які сьогодні стовідсотково заповнили глядацькі місця. На вдалі й видовищні дії кропивницької п’ятірки, яка перебувала на майданчику, вони реагували схвальними оваціями. Натхненні такою атмосферою, господарі безпомилково діяли решту часу й довели матч до логічної та впевненої перемоги – 97:78.

Найбільше такому успіху команди посприяли Андрій Куліш (27 очок, 12 підбирань), Євген Ворнік (25 очок), Гліб Бузько (17 очок), Богдан Сосой (10 очок, 11 передач) та Олексій Масальський (11 очок).

Нагадаємо, завтра, 26 березня, відбудеться друга гра протистояння. Початок зустрічі о 12:00. Запрошуємо всіх любителів баскетболу прийти і підтримати улюблену команду на її шляху до перемоги!

Прес-служба ФБКО

 83 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні