Кропивницька “Зірка” не змогла перемогти “Дніпро”

fc_zirkaКропивницька “Зірка” в 19-му турі Прем’єр-ліги України приймала дніпровський “Дніпро”.

На початку гри гості були якщо не зім’яті, то серйозно притиснуті до своїх воріт. Дмитро Михайленко неодноразово наголошував на тому, що його команді не вистачає потужності та габаритів. На фоні “Зірки” це було особливо помітно. Цікаво, що господарі поля більше атакували через свій правий фланг, де проти них захищались “легкі” Польовий та Луньов, тоді як на протилежному краю Адамюку вдавалось перекривати кисень Бацулі та Щедрому.

Перший небезпечний випад (якщо не рахувати неточний удар Бацули майже з центру поля по залишених Луніним воротах) стався на дев’ятій хвилині, проте Сітало, замикаючи простріл не влучив у рамку. Як виявилось, це була репетиція гольової комбінації. Полегенько дуже легко пройшов Луньова та виконав зрячу передачу в центр штрафного, звідки Сітало пробив під перекладину. Міг в середині першого тайму Артем і дубль зробити, але нападника підвела виконавська майстерність – перекидаючи Луніна з гострого кута, Сітало не влучив у ворота.

Такий активний старт змушував господарів взяти паузу, чим футболісти “Дніпра” одразу ж скористались. Перевівши гру в центр поля, гості змогли створити першу небезпеку біля воріт Паста. Спочатку, щоправда, воротар сам посіяв паніку, коли не зміг зафіксувати м’яч в руках під час подачі від Кочергіна. З допомогою захисників вдалось розрядити ситуацію. Згодом Євген ефектно витягнув м’яч з-під поперечки після удару головою від Довбика. Щоправда, Артем був в офсайді, тому навіть якби м’яча залетів в ворота, зараховано його б не було.

Врешті-решт з офсайду перед перервою зрівняв рахунок Руслан Ротань. Проте претензій до суддівської бригади бути не може, адже м’яч до капітана “Дніпра” потрапив від Лупашка. Владислав не порозумівся з партнером під час метушні після розіграшу стандарту та не з власної волі зробив результативну передачу Руслану, який забив свій 39-й гол в 380-м матчі у вищому дивізіоні за всю кар’єру.

У другому таймі “Зірка” намагалась дотиснути суперника. Кілька напівмоментів підопічним Монарьова вдалось створити, проте Лунін надійно робив свою справу, самовіддано грав захист на чолі зі Сватком. Показово, що “Дніпро” в поточному сезоні є однією з найкоректніших команд чемпіонату. Проте цього разу команда Михайленка боролась до останнього, що вилилось в підсумку у шість жовтих карток та вилучення. Вакулко, який цього разу грав в опорній зоні, залишив поле на 90-й хвилині. Цікаво, що в ті п’ять компенсованих арбітром хвилин “Дніпро”, якби був більш холоднокровним, міг вирвати перемогу. Двічі гості вибігали в перспективні контратаки, проте довести їх до пуття так і не вдалось.

Нічию навряд чи можна назвати повноцінним реваншем (в першому колі “Дніпро” не зовсім по грі програв, пропустивши на 90+4-й хвилині). Проте насолити супернику команді Михайленка вдалось. “Зірка”, як відомо, декларує боротьбу за першу шістку. Не виключено, що саме цих двох втрачених очок не вистачить на фініші аби потрапити до числа найкращих.

Ліга Парі-Матч. 19-й тур

26 лютого. Кропивницький. Стадіон “Зірка”

“Зірка” (Кропивницький) – “Дніпро” 1:1

Голи: Сітало 11 – Ротань 42

“Зірка”: Паст – Полегенько, Фатєєв, Кучеренко, Бацула – Лупашко, Драченко (Акименко 90+2) – Чічіков, Загальський (Жуков 71), Щедрий (Білоног 72) – Сітало

Тренер: Роман Монарьов

“Дніпро”: Лунін – Адамюк, Сваток, Лопирьонок, Польовий – Вакулко, Ротань – Нагієв, Кочергін (Чеберко 90+3), Луньов – Довбик (Кожушко 73)

Тренер: Дмитро Михайленко

Попередження: Драченко 58 – Лопирьонок 16, Вакулко 57, Довбик 67, Кочергін 68, Ротань 81, Луньов

Вилучення: Вакулко 89

UA-футбол

 27 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні