Василь Грицук: Позитивним вважаю процес об’єднання двох клубів ПФК «Олександрія» та «УкрАгроКома»

grizukПівзахисник “Олександрії” Василь Грицук оцінив силу своєї команди та готовність до підвищення у класі.

Василю, футбольні фахівці часто називають тебе лідером команди, її двигуном, мозковим центром. Як ти до цього відносишся?
До цього я відношуся доволі скептично. Щоденно, і в період тренувань, і в період футбольних матчів я намагаюся сумлінно виконувати свою роботу і ця місія мені подобається. Але з другого боку, коли з тих чи інших причин не можу допомогти своїй команді, я це відчуваю. Сьогодні в нашій команді підібрався такий колектив, що відсутність кого-небудь з лідерів не дуже позначається на загальнокомандних діях, а головне на результаті.

Якщо брати до уваги першу частину чемпіонату, то щоб ти записав собі в плюси, а що в мінуси?
Це футбольне півріччя склалося для нас досить непогано. В десяти зустрічах поспіль ми з футбольного поля виходили переможцями і це великий плюс. Ми заробили для себе достатньо велику фору і почувалися досить впевнено. Позитивним вважаю і процес об’єднання двох клубів ПФК «Олександрія» та «УкрАгроКома». Важливим чинником також є той факт, що в команді зібралися люди, в яких є серйозні амбіції і їм є що доводити на футбольному полі. В мінус можу віднести те, що ми дещо розслабилися, вважаючи справу зробленою, за що в двох матчах і були покарані. В кінцівці першої частини чемпіонату накопилася втома та травми в деяких гравців. Проти таких команд, як наша, суперники налаштовуються з подвійною енергією і кожного разу для нас це урок відповідальності. А в кубкових матчах з «Зорею» ми доказали, що не виглядаємо хлопчиками для биття і являємося колективом, який спроможний виконувати найамбітніші завдання.

Як ти вважаєш, постановка гри команди сьогодні відповідає рівню Прем’єр – Ліги?
Виходячи з досвіду тренерського штабу та більшості гравців нашої команди, переконаний, що ми готові до змагань в Прем’єр – Лізі. Але, звичайно, в усіх ланках та компонентах гри, нам потрібно підсилюватися – швидше думати, швидше приймати рішення, а головне швидше діяти. Ще раз повторюся, на прикладах кубкового двобою з луганською «Зорею», ми виглядали досить пристойно, а «Зоря» наразі досить сильний колектив, який показує сучасний, видовищний футбол, який запам’ятався всім нам, особливо виступами в Лізі Європи.

Футбол – контактна гра, а значить, що футболісти не застраховані від травм та ушкоджень. Дошкуляли травми і тобі. Як почуваєшся на даний момент?
Будь-якого футболіста, будь – якого спортсмена переслідують травми і це не дуже добре. Ти вибиваєшся з навчально – тренувального процесу, можливості тренуватися разом з командою, приймати участь в матчах і допомагати партнерам. От і мені протягом першої частини чемпіонату доводилося грати, переборюючи біль, неприємні відчуття, як фізично, так і психологічно. І підсвідомо ти сам себе страхуєш, не роблячи того, що ти повинен робити в кожну мить, знаходячись на футбольному полі. Звичайно хотілося побажати нашим футболістам, і мені в тому числі, якомога менше травм та ушкоджень, і щоб всі були здорові. Що стосується мене особисто, то я дотерпів до останнього матчу, в якому відчув різку біль і попрохав щоб мене замінили, тому вже нічим не міг допомогти команді. 26-го листопада лікарі зробили мені операцію на пахових кільцях. На сьогоднішній день я себе почуваю добре, навіть, роблю невеличку пробіжку та нескладні фізичні вправи. Зроблю все необхідне щоб до першого навчально–тренувального збору, який пройде в Туреччині, бути готовим в повному обсязі.

Від яких матчів ти отримав найбільше піднесення, а про які не хотілося б згадувати взагалі?
До позитивних можу віднести всі матчі, які ми виграли, а ще, якшо ти приймаєш в них участь, то отримуєш неабияке задоволення. Але я виділив би матчі з МФК «Миколаїв», в якому я забив два голи і зробив результативну передачу і домашній матч з ФК «Тернопіль». В цьому матчі ми продемонстрували хороший рівень футболу, хорошу гру – ця зустріч запам’яталася і нам, і вболівальникам. А не хотілося б згадувати про матч з чернігівською «Десною». З цією командою ми протягом декількох років показуємо вкрай погану гру і отримуємо негативний результат.

Чи пішов на користь процес об’єднання команд?
Я в Олександрії не перший рік, тому мені все подобається: і новий логотип, і нова форма, і нова сувенірна продукція. Як на мене, від цього об’єднання виграли всі, і керівництво клубу, і тренери, і футболісти, і вболівальники. В команді велика група тренерів, але кожен з них якісно проводить свій вид діяльності, звільняючи таким чином від кропіткої роботи головного тренера, думки якого зосереджуються на результаті гри команди.

Наближаються зимові свята. Що хотілося б побажати вболівальникам, футболістам і самому собі.
Футболістам бажаю здоров’я, щоб їм не докучали травми; вболівальникам – приємних емоцій, терпіння, щоб вони завжди вірили в рідну команду і в радості, і в хвилини невдач; керівництву – успішного бізнесу; тренерському штабу – нових креативних ідей, педагогічного такту та витримки. Хотілося щоб в новому році панували мир та злагода. Бажаю щоб кожен ваш день був більш яскравим і насиченим, а життя сильним та спортивним, як наша футбольна команда. З новими надіями! З новими сподіваннями! З новою вірою і любов’ю!

Офіційний сайт ФК “Олександрія”

 26 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.