Успіх кропивницьких борців греко-римлян

gerc3-4 лютого Харків гостинно приймав борців греко-римського стилю, які змагалися за звання чемпіона України серед молоді до 23 років (U23).
Запекла та напружена боротьба серед найсильніших точилася у всіх вагових категоріях: вже в кінці березня переможець захищатиме кольори прапору України на Європейскій першості в угорському місті Szombathely.
Яскраву та динамічну боротьбу продемонстрували наші земляки- майстри спорту України кропивничанин Яковлєв Володимир ( перший тренер Горбань М.А. ), вагова категорія до 75 кг, та знам’янчанин Манін Владислав (перший тренер ЗТУ Клюка Ю.Г. ), вагова категорія 85 кг.
На жаль обидва поступилися за вихід до золотого фіналу, але в боротьбі за бронзу не залишили жодних шансів дуже сильним суперникам: Володимир Яковлєв ефектним кидком прогином чисто на туше вже в першому періоді виграв у двократного призера Чемпіонатів Європи  майстра спорту України А. Матяша із Миколаєва, а Владислав Манін чисто технічно з перевагою в 8 балів достроково обіграв харків’янина.
Ще один борець, ім’я якого пов’язане із Кіровоградщиною, майстер спорту Владлен Козлюк (вагова категорія 96 кг), який виступав серед значно старших за віком спортсменів, також виборов бронзу, продемонструвавши зрілу боротьбу на рівних зі всіма суперниками. Лише одна помилка в сутичці за вихід в фінал не дозволила йому поборотися за золото, але в бронзовому фіналі він обіграв одного з фаворитів категорії Дзигасова та став бронзовим призером.
Наші борці ще не втрачають надію бути в команді на континентальній першості- хто найсправді найсильніший покаже тренувальний збір та Міжнародний турнір в Києві на початку березня.
Загалом Чемпіонат України U23 був досить цікавим для глядачів, порадував різномітними технічними діями, дуже ефектними кидками та напруженням до останньої секунди сутичок, інколи навіть суттєва перевага напочатку сутички не могла гарантувати перемогу. Можна з впевненнісю говорити про те, що греко-римська боротьба, суттєво змінивши правила, стає більш видовищною і повертає глядачів на трибуни.

Валерій Малишок

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні